Wednesday, 18 de May del 2011 | 19:07
 ·
Crònica · Anàlisi política
La mobilització dels indignats pren finalment el carrer
Roger Buch
Politòleg
En vigílies de les eleccions municipals del 22M apareix amb embranzida un nou moviment social que després de l'èxit de les manifestacions de diumenge planteja el repte d'ocupar i acampar a les principals places de les grans capitals. Tot fa preveure que no ens trobem davant d'un bluf sinó del començament, com a mínim, d'un important cicle de mobilitzacions.
 ·
Entrevista · Societat civil
''ETA s'ha acabat''
Antoni Batista
Periodista i escriptor
L'analista i escriptor Antoni Batista és segurament un dels catalans que millor coneix el conflicte basc. Després d'haver-ne escrit sis llibres, recentment ha presentat una nova publicació en que reflexiona sobre el concepte de nació: 'Euskadi i Catalunya. Nació còncava i convexe'.
 ·
Notícia · Societat civil
El català, 27a llengua del món amb més pes econòmic
Quina importància té el català al conjunt europeu? Quines conseqüències econòmiques se'n deriven? Fins on es podria arribar amb un Estat al darrera? Un nou article de la Plataforma per la Llengua ha corroborat que el català és econòmicament pioner: "Dins el grup de llengües mitjanes és capdavanter en potencial econòmic"
 ·
Crònica · Política catalana
S'escalfa la campanya a Barcelona
A pocs dies del 22-M, els enfrontaments entre Hereu, Trias, Portabella i Espot estan monopolitzant un final de campanya que compta amb un nou factor inesperat: els acampats a Plaça Catalunya. Les aliances amb Aznar, els sous dels regidors, i la xenofòbia del PP, al centre del debat.
 ·
Crònica · País Valencià
Rajoy beneeix Camps
I, finalment, Mariano Rajoy va fer-se la fotografia amb Francisco Camps. A només quatre dies dels comicis valencians més estranys de la història (per la poca repercussió de la campanya electoral i pel fet mateix que el màxim aspirant a la victòria siga una persona encausada per la justícia), el president estatal del PP va accedir als desitjos del cap de l'executiu valencià.
 ·
Crònica · Internacional
El sostre de vidre de Strauss-Kahn
Toni Reig
Periodista
La dona del Cèsar no sols ha de ser honesta sinó que ho ha d'aparentar. Els dirigents que representen els seus pobles i nacions i els qui aspiren a arribar-hi han de ser dignes del càrrec i aparentar-ho.
 ·
Crònica · Pla de lleida
L'objecte de desig del PSC
Ivan Mambrillas
Si ens oblidéssim, per moments, que l'ensulsiada del tripartit és a l'origen de la desaparició electoral i, doncs, transitòria, d'un partit d'àmbit català anomenat Partit dels Socialistes de Catalunya, podríem permetre'ns, lliurant-nos a una mena de freudisme recreatiu, fer afirmacions com aquesta:
 ·
La fotografia · Societat civil
Nova concentració multitudinària a favor de TV3
Coincidint amb els tres mesos des del tancament de TV3 al País Valencià, la plaça Manises de València ha acollit centenars de persones en contra la decisió política del govern Camps.
 ·
Recull de premsa · Política
A. Bosch: "A Badalona, el relleu és imaginable al marge de tu. D'això se'n diu ser poc llest"
En una carta dirigida al líder del PP a Badalona, Xavier García Albiol, Alferd Bosch li ha preguntat al candidat xenòfob per què "quan podies haver estat un gegant de la política catalana, i potser espanyola, has escollit ser un nan ideològic".
 ·
Recull de premsa · Política
A. Sáez: "Si els partits volen respondre als nous moviments han de prendre la iniciativa de les reformes"
El director adjunt d'El Periódico, Albert Sáez, ha instat els partits polítics "sobretot els de tradició democràtica" a prendre la iniciativa de les reformes "per trobar solucions als nous moviments socials" que estan aflorant.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí