Dimecres, 10 de abril del 2013 | 19:46
 ·
Notícia · Llengua
La llengua: l'eina de desestabilització de l'Estat
L'Estat torna de nou a l'atac a la societat catalana a través d'un dels seus braços executors, el TSJC. Aquesta setmana l'alt tribunal ha fet pública una interlocutòria en la que s'obliga la Conselleria a fer les classes en espanyol si un sol alumne ho demana a l'aula.
Crònica · Seguretat
Deu milions d'euros: la xocolata del lloro del CNI
Fa unes setmanes des de Tribuna.cat vam reproduïr un informe del periodista especialista sobre el CNI, Fernando Rueda que, de manera raonada i des del punt de vista de l'Estat, explicava l'ofensiva dels serveis de l'Estat en contra d'allò que ells anomenen "la deriva sobiranista de les institucions catalanes". L'informe era seriós i creïble. La revista en la qual es va publicar era Tiempo.
 ·
La fotografia
Per Sant Jordi, el llibre, la rosa i l'estelada al balcó
Catorze entitats s'han unit aquesta setmana per tirar endavant una campanya per animar la població catalana a penjar l'estelada al balcó coincidint amb Sant Jordi.
Opinió · Política
Algunes coses a aprendre del Quebec i el Canadà
Carles Campuzano
Diputat de CiU al Congrés
Fa pocs dies, a Madrid, vaig assistir a una conferencia de l'exministre canadenc Stephane Dion, promotor de la coneguda "llei de la claredat" que fou concebuda com resposta als plantejaments sobiranistes del Quebec ─després de les dues consultes plantejades pel Partit Quebequès als anys 1980 i 1995.
 ·
Llibres / revistes
Camí sense retorn
 ·
Crònica · Pla de lleida
Thatcher, Blair, Pujol
Ivan Mambrillas
"El principal èxit de la meua obra de govern s'anomena Toni Blair." L'afirmació, honesta o insidiosa ─tant és─, de Margaret Thatcher hauria de ser l'epígraf de l'apartat dedicat a la tercera via, o al conjunt de la socialdemocràcia finisecular, en els llibres d'història.
 ·
Recull de premsa
Casas: "CiU i ERC farien bé de no entretenir el procés si no volen córrer el risc que la reforma constitucional el deixi en una anècdota"
"Les crisis espanyoles (econòmica, territorial i monàrquica) fan inajornable la segona Transició. CiU i ERC farien bé de no entretenir el procés català".
 ·
Recull de premsa
Cabré: "Catalunya és una nació, i de les grans. Un estat federal no resoldrà mai la seva naturalesa"
"El problema no és que hi hagi estats: el problema és que hi hagi estats artificials. El problema no és que cada nació tingui un estat: el problema és que determinats estats hagin de tenir una sola nació".
 ·
Crònica · Política catalana
Jaume Bosch i Dolors Camats: l'empenta sobiranista
Miquel Sellarès
Periodista
Durant 25 anys vaig editar la revista Debat Nacional en la qual vaig intentar trencar els complexos del pensament nacional català, així com estendre el sobiranisme a la societat i construir la idea ─i relalitat─ dels Països Catalans. El resultat han estat 41 números de Debat Nacional amb 41 persones destacades a la portada, en un intent, per part nostra, de llançar una nova generació de dirigents sobiranistes al país.
 ·
Llibres / revistes
Generació Obrint Pas
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí