Dimecres, 4 de maig del 2016 | 13:18
Opinió · Política catalana
El camí a seguir
Bernat Gimeno
Periodista
S'ha escrit molt els darrers mesos sobre la necessitat d'abordar des d'una òptica independentista i d'esquerres qüestions altament sensibles com el dret a l'habitatge, els desnonaments, la pobresa energètica, etc. L'objectiu és apropar al Sí un perfil d'elector no nacionalista i clarament d'esquerres,

Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Artur Mas no aconsegueix desempallegar-se de dos fantasmes
Tots dos es passegen misteriosament, tant per la seu de CDC com pel Palau Robert, on Artur Mas hi té el seu despatx d'expresident, i es creu que porten la comuniciació de Mas extraoficialment.
Opinió · Política catalana
Necessitem ens supramunicipals adaptats a les necessitats de la ciutadania
Dionís Guiteras
Vicepresident primer i responsable de l’àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona
El debat, més viu que mai últimament, sobre les funcions dels ens supramunicipals s'aborda sovint de forma superficial i sense parar-hi prou atenció.
 ·
Notícia · Política catalana
La Fundació Irla edita 1991: Reforçant Esquerra. Terra Lliure abraça la via democràtica
Amb motiu del vint-i-cinquè aniversari de la dissolució daquesta organització armada i l'ingrés dels seus militants i d'una part de Catalunya LLiure  a Esquerra Republicana la Fundació Irla ha editat l'opuscle 1991: Reforçant Esquerra. Terra Lliure abraça la via democràtica.
 ·
Notícia · Llengua
La Plataforma per la Llengua presenta l'InformeCat 2016, la situació actual del català en xifres
La Plataforma per la Llengua va  presentar ahir a  la Sala-Auditori del Born  l'InformeCat 2016 amb el que  pretén impulsar l'ús social de la llengua catalana, la millora del seu estatus legal i la consciència lingüística de la societat, des del convenciment que la llengua catalana ha d'esdevenir l'eix vertebrador de la diversitat social i cultural que conviu a casa nostra.
Opinió · Societat civil
Transversalitat i ANC
Pere Pugès
Cofundador de l’ANC
Políticament parlant, és un concepte que utilitzem des de fa poc. A la Declaració fundacional de l'ANC, aprovada en la Conferència nacional per l'Estat propi, a finals d'abril de 2011, i adoptada per l'Assemblea fundacional de l'ANC un any després, aquesta paraula no surt enlloc

 ·
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys
Entre la Lliga i la FAI (4)
Govern Puigdemont o Govern Puigdemont-Junqueras? Quina de les dues etiquetes expressa millor l'esperit d'aquest Govern coral, plural i extraordinari que hauria de ser Junts pel Si? Val a dir que aquest també va ser, sobre el paper, el debat sobre el que va girar tot l'acord d'investidura entre Junts pel Si i la CUP
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: ""No hem de repetir el conte de la lletera, discutint què en farem de la sobirania abans de tenir-la"
En un article al diari Ara el sociòleg, Salvador Cardús, assegura que "L'independentisme viu en un estat permanent d'hipocondria" i es pregunta al respecte "Anem bé? Vols dir que ens en sortirem?".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí