Dijous, 20 de setembre del 2012 | 19:47
Opinió
L'hora de la professionalitat
Ferran Requejo
Catedràtic de Ciència Política de la UPF
Després de l'èxit de la manifestació de l'11 de setembre i dels dos missatges posteriors, clars i rotunds, del President de la Generalitat –roda de premsa a Barcelona i conferència a Madrid─ sembla que estem començant a deixar la fase de l'independentisme per entrar en la fase de la independència. Aquesta fase serà més potent i més definitiva que la primera, però també resulta més complexa i incerta.
Opinió
Ara, que parlin els ciutadans
Miquel Sellarès
President del Centre d'Estudis Estratègics de Catalunya (CEEC)
El President de la Generalitat, Artur Mas, ha anat a la metròpoli i s'han complert els pitjors auguris: l'Espanya eterna i imperial no ha entès res i ha col·locat el President Mas en la situació de seguir el full de ruta del Parlament de Catalunya i de la seva pròpia federació.
 ·
Crònica · Afers religiosos
Compromís cristià amb la Catalunya de l'11-S
La carta setmanal del cardenal Lluís Martínez Sistach d'aquest diumenge, 23 de setembre, és refereix al compromís dels cristians en el propi país, en aquest cas Catalunya.
 ·
Crònica · Internacional
Rússia contra el vi de Geòrgia, un exemple de boicot econòmic per raons polítiques
Toni Reig
Periodista
Un allau diari d'amenaces cau sobre Catalunya des de la manifestació de l'11 de setembre. La més freqüent és que ens faran caure en la misèria, que perdrem mercats per exportar i no podrem produir més que pobresa. Vegem un exemple recent: el de Rússia decretant la prohibició, el 2006, de comprar vi de Geòrgia.
 ·
Crònica · Illes Balears
"Balears dedica 28 vegades més a la solidaritat amb altres CA que als propis serveis socials"
Aquesta setmana el president d'Esquerra Republicana a Mallorca, Joan Lladó, i Jaume Santandreu, militant del partit i lluitador pels drets dels més desafavorits, varen donar a conèixer com afecta l'espoli fiscal als serveis socials de les Illes Balears.
 ·
Notícia · Comunicació
Terribas, Escribano, Roures i Gifreu debaten les claus del futur de la televisió
En un context actualment incert però decididament volcat en l'engrandiment i potenciació de l'espai català de comunicació, la Fundació Escacc i l'Opinió Catalana han organitzat una taula rodona per debatre el futur de la televisió del país.
 ·
Recull de premsa
Cardús: "També Franco solia emparar-se en el suport de la majoria silenciosa"
"Si ja n'havíem sentit a dir de disbarats a propòsit de la independència de Catalunya, ara caldrà armar-nos de paciència. Però també tenir respostes molt més intel·ligents que les utilitzades fins ara".
 ·
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
Els poderosos i la independència
Després de la històrica manifestació de l'Onze de Setembre, a Catalunya es comença a veure un esdevenidor diferent. La transició democràtica dels anys 70 ha acabat i la societat catalana ─principalment les noves generacions que no van viure el franquisme ni tampoc no tenen les pors i els tics d'aquells moments─, han optat per triar un futur en llibertat, desacomplexadament nacional.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí