Dijous, 14 de juliol del 2016 | 18:23
Crònica · Societat civil
El proper pas de l'Assemblea

Aquesta setmana milers de socis de l'Assemblea Nacional Catalana tindrem l'ocasió de ratificar o rebutjar una proposta del seu Secretariat Nacional sobre el nostre posicionament pel que fa al full de ruta del procés independentista.

Opinió · Política catalana
Un "bistec" per començar
Xavier Ginesta
Periodista i professor del Departament de Comunicació de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya

La nova coordinació executiva que hagi d'entomar les regnes del Partit Demòcrata Català (PDC) tindrà feina. Com a tot part, la criatura va néixer plorant, per molt que després hi ha qui li vol atribuir una salut de ferro gràcies a la musculatura heretada.

Crònica · Afers religiosos
Catòlics demanen al Vaticà que rebutgi a Fernández Díaz com ambaixador a la Santa Seu

El ministre de les clavegueres de l'Estat, Jorge Fernández Díaz, aspira a ser ambaixador a la Santa Seu. Catòlics espanyols i catalans escriuen postals al secretari d'estat del Vaticà, cardenal Pietro Parolin, demanant que rebutgi aquest nomenament.

Notícia · Política catalana
Mercè Conesa i Santi Vila es disputaran la presidència del consell nacional del Partit Demòcrata
L'alcaldessa de Sant Cugat del Vallèsi Presidenta de la Diputació de Barcelona,Mercè Conesa i el conseller de Cultura,Santi Vila, han formalitzat  la seva candidatura a la presidència del consell nacional del Partit Demòcrata Català (PDC), que es triarà a través de primàries el proper 23 de juliol. Ambdós ho haurien anunciat en les seves respectives comptes de Twitter. 
Notícia · Política catalana
Un grup de personalitats i intel·lectuals reclamen un referèndum unilateral el 2017
Aquesta setmana s'ha fet  públic un manifest en el que es reclama que es celebri un referèndum unilateral d'independència l'any vinent. Així, després que ho fessin la CUP i Demòcrates de Catalunya ara són un grup de persones del món intel·lectual, polític i cultural d'arreu del país que ho reclamen i conviden tota la ciutadania a sumar-s'hi a través de la seva web.
Recull de premsa · Política catalana
Álvaro: "Serà indòcil o no serà"
En un article a la Vanguardia el periodista i escriptor, Francesc-Marc Álvaro ens diu que "La bona notícia del congrés de refundació de CDC és que les bases han decidit deixar d'actuar d'acord amb el gen convergent de sempre i s'han mostrat rebels, crítiques, combatives i vives.
Recull de premsa · Política catalana
López: "Cal ser propositius i amb un missatge clar que expliqui que la independència no és una falsa recepta perquè un estat català és perfectament viable ara i aquí;
En un article al Punt Avui el professor de Ciència Política de la UPF,Jaume López, assegura que "Els independentismes, i entre ells el català, reflecteixen la por dels pobles a perdre la seva identitat davant la globalització.
Opinió · Política catalana
Declaració d'independència
Isidre Palmada
Professor
Què necessita una nació per a ser reconeguda? Que el poble segueixi una direcció política autòctona, amb tot i per tot. Servirien, aleshores, les legislacions d'altres, en aquest territori? Solament les consentides pel govern d'aquest país. Les altres no les aplicaria ningú.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí