Divendres, 8 de novembre del 2013 | 19:33
 ·
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació
L'ofensiva de l'Estat als mitjans de comunicació: quan reaccionarem?
Des de fa més d'un any el pla especial dels serveis de l'Estat contra el sobiranisme català avança, i ara s'ha marcat l'objectiu prioritari de destruïr l'encara feble espai de comunicació català. Una vegada els serveis de l'Estat hagin unificat l'espai de comunicació català amb l'estatal, aquest tindrà un sol missatge potenciat, mutilat i controlat amb molt poques veus i opinions discordants sobre com tractar el conflicte català.
Notícia
La coalició Més amplia bases i corrobora un funcionament assembleari transparent
Els canvis socials i polítics no passen desapercebuts per la coalició Més per Mallorca, que aquestes darreres setmanes s'ha consolidat i ha aprovat nous objectius: l'obertura de bases per a encabir-hi independents i la confirmació d'un sistema híbrid, assembleari i també amb figures històriques de pes al capdavant.
 ·
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
Ens volen entabanar amb la tercera via
L'establishment català, durant el franquisme, la transició i el pujolisme, ha gaudit del poder a l'ombra, per sobre del bé i del mal. Ells són els poderosos que decideixen, toleren i evolucionen segons les seves conveniències: estableixen xarxes de negocis impenetrables i ben connectades amb Madrid. Ells manen i consideren els polítics els seus empleats, els quals han de mantenir la pau i tranquil·litat --i les lleis-- necessàries per tal que ells continuin sent els amos.
Opinió
Sobre la pregunta de la consulta
Oriol Illa
Politòleg
Si les previsions es compleixen, abans d'acabar l'any, tindrem la pregunta i la data de la consulta sobre el futur de Catalunya damunt la taula. Aquesta circumstància ha dut la discussió partidista sobre quina hauria de ser la pregunta --i, en un debat no menor quant a la intensitat, sobre quines haurien de ser les respostes.
 ·
Llibres / revistes
L'hora de la independència
 ·
Recull de premsa
Alzamora: "Que ningú dubti que, si un dia poden, aplicaran la mateixa recepta a TV3"
"La desaparició de RTVV significa un cop greu per a l'anomenat espai català de comunicació, aquest concepte definit i teoritzat per pensadors com Josep Gifreu o l'avui veí de pàgina Joan Manuel Tresserras".
 ·
Recull de premsa
Partal: "La moderació només té una direcció, que és la de la nostra submissió"
"Curiosament als abanderats de la moderació no he vist en cap moment que li demanen al president Fabra que es modere ara ell. O al president Bauzá. Malgrat la crueltat del fet".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí