Dimecres, 6 de abril del 2011 | 19:23
 ·
Crònica · Societat civil
La consulta de Barcelona: baròmetre de la motivació sobiranista
Roger Buch
Politòleg
Quan diumenge al vespre es facin oficials els resultats de participació de la consulta de Barcelona, els organitzadors parlaran d'èxit i els detractors insistiran en què no s'arriba, ni de lluny, a la participació de les eleccions normals.
 ·
Crònica · Pla de lleida
A mi no m'interessa la política
Ivan Mambrillas
Un bon dia sentim un individu ric, riquíssim, menysprear els diners i el costum de fer-ne mesura de totes les coses. Un altre dia descobrim, en l'anàlisi d'un alt dirigent d'un estat sobirà, l'anacronisme que enclou pretendre ser un estat sobirà.
Opinió · Política
Qüestió de principis
Antoni Vives
Regidor de CiU a l'Ajuntament de Barcelona
Barcelona ha viscut durant quatre anys amb la representativitat democràtica segrestada. M'explico: un informe dels serveis jurídics de l'Ajuntament decidia que les decisions preses per majoria en el si del plenari municipal, o en les comissions, no havien de ser respectades pel govern de Jordi Hereu.
 ·
Notícia · Societat civil
Marató de Barcelona Decideix a la Universitat de Barcelona
Durant tot el dia d'avui la plataforma organitzadora de la consulta sobiranista a la capital catalana, Barcelona Decideix, s'ha posat a treballar per recollir el vot anticipat dels estudiants universitaris a la capital catalana.
 ·
Notícia · Política
Rajoy aplana el camí pel nou Majestic
Mariano se sap vencedor i es veu a la Moncloa el 2012. En la seva visita a Barcelona, el líder del PP ha picat l'ullet a Mas pensant ja en l'endemà de les eleccions estatals.
 ·
Crònica · Política
Puigcercós i Laporta, junts dos anys després
L'acte de la coalició Unitat per Barcelona en suport de la consulta sobre la independència serveix per escenificar la nova unió. Des del breu coqueteig del 2009, els dos dirigents van anar distanciant-se progressivament amb les aparicions de RCat i Solidaritat.
 ·
Crònica · Internacional
La "primavera àrab" confirma la teoria de la fi de la història, segons Fukuyama
Toni Reig
Periodista
Dues teories sobre l'evolució de la història i de la política internacional van donar la volta al món a finals del segle XX, la del "xoc de civilitzacions", de Samuel Huntington (mort el 2008), i la de "la fi de la història", de Francis Fukuyama.
 ·
Recull de premsa · Política
Germà Bel: "A Espanya, les infraestructures s'executen per a mantenir la nació soldada"
A una entrevista al setmanari El Temps, Germà Bel, un referent en economia, ha insistit en què les infraestructures a l'Estat espanyol estan concebudes sobre una base de "nacionalisme en estat pur".
 ·
Notícia · Comunicació
La revista d'ERC, Esquerra nacional, es renova
La revista d'Esquerra Republicana, Esquerra Nacional, ha renovat el seu format i el seu contingut tot fent coincidir aquesta fita amb la commemoració dels vuitanta anys de la formació política.

Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí