Divendres, 30 d'octubre del 2015 | 13:58
 ∑
Notícia · Política
Lliurament dels XXI Premis Nacionals President Lluís Companys
Dem√† divendres¬†30 d'octubre de 2015 a les 20h ¬†es far√† el lliurament dels XXIens Premis Nacionals President Llu√≠s Companys al Casinet d'Hostafrancs. Aquests premis s√≥n organtizats pel Casal Jaume Aiguad√© de Sants Montju√Įc i volen premiar aquelles persones i entitats que s'han distingit pel treball i per la defensa del pa√≠s, ¬†m√©s enll√† de coincid√®ncies ideol√≤giques, ja que la construcci√≥ de la nostra rep√ļblica s'ha de fer amb totes aquelles persones que desitgin un pa√≠s lliure.
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
Podem dir que ning√ļ no en sabia res?
L'Estat est√† en plena ofensiva contra Catalunya: cal avortar que Artur Mas sigui elegit president de la Generalitat i tamb√© el proc√©s sobiranista i el seu mandat del 27-S.Per ara, l'Estat no ha fet sin√≥ aprofitar totes les escletxes del model catal√† d'aquests √ļltims quaranta anys, que fins ara havia tolerat amb els diferents pactes per mantenir la seva estabilitat, consolidant el seu establishment i els seus poderosos.

Opinió · Política catalana
Sentit d'Estat
Víctor Terradellas i Maré
Secretari de relacions internacionals de CDC
El 8 de maig de 2007 Irlanda del Nord va viure un fet hist√≤ric que culminava el proc√©s de pau. Aquell dia, a Belfast s'hi constitu√Įa un executiu compartit entre el Partit Democr√†tic Unionista i els republicans del Sinn F√©in.

 ∑
Crònica · Política
Dies de reconfortants tautologies
"Mandat popular". En el postfranquisme, els partits i la política professional han segrestat de tal manera la democràcia que l'al·lusió continuada, a finals del 2015, a un "mandat popular" expressat electoralment, que obliga la majoria de diputats electes a adoptar uns determinats cursos d'acció,
Opinió · Política
Una legislatura curta
Isidre Palmada
Professor
"Per obtenir la independ√®ncia has d'armar un sidral" deia Ba√Īos i matisava "un sidral democr√†tic i pac√≠fic". Trencar amb Espanya ocasionar√† molta confusi√≥ i desordre de tot tipus, pol√≠tic, institucional, jur√≠dic, etc. Un sidral monumental.
Opinió · Política
Una resolució transcendent i decisiva
Jaume Marfany
Filòleg
Dimarts 27 d'octubre de 2015. Potser ens hem acostumat a batejar massa dies amb l'adjectiu "d'històrics". Tant, que de vegades no arribem a copsar amb tota la seva magnitud la importància de cada jornada.

 ∑
Recull de premsa
Soler:"Si alg√ļ encara pret√©n que Catalunya i Espanya conservin algun lla√ß emocional despr√©s de tot aquest embull, que prengui la iniciativa. Abans que sigui massa tard"
En un article al diari Ara el periodista i historiador Toni Soler exposa els problemes amb el que es troba la majoria independentista del Parlament "el setge judicial sobre CDC, les negociacions
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butllet√≠ clica al seg√ľent enlla√ß aqu√≠