Tuesday, 27 de September del 2011 | 19:08
 ·
Crònica · Política catalana
CiU-ERC: ara sí?
El canvi de direcció d'ERC ha obert les possibilitats a un pacte nacional amb CiU que permeti donar resposta a l'ofensiva espanyolitzadora desencadenada amb la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut i comenci a donar concreció al que Artur Mas anomena transició nacional, que té amb el pacte fiscal el primer objectiu.
Opinió · Política
Qualitat democràtica
Montserrat Candini
Secretària Executiva de CDC i Portaveu-Adjunta al Senat
Si algú ha pensat mai que la democràcia és una simple fórmula de regles rígides i irreversible s'equivoca. El govern del poble és una visió oberta i dinàmica de les relacions entre les persones.
Opinió · Economia
El patrimoni, el maquillatge electoral que s'ha posat de moda
Lluís Aragonès
Empresari
En plena crisi, i per motius ben diferents, el patrimoni s'ha posat de moda com a maquillatge electoral aquestes darreres setmanes.
 ·
Crònica · Tecnologia i país
#twitterencatala
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions
La llengua catalana passa per moments complicats. La sentència del Tribunal Constitucional (TC) contra l'Estatut i del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra el sistema d'immersió lingüística en català són dos cops que tenen com a finalitat atemptar contra la llengua.
 ·
Crònica · Economia
El tigre cèltic, ferit de gravetat
L'Irlanda devastada dels anys vuitanta estava condemnada a mort. Amb una economia basada en el sector primari, aïllada del vigor europeu, només podia salvar-se amb ajuda externa.
 ·
Notícia · Societat civil
L'OCB considera "inacceptable" la voluntat del govern de Bauzá d'eliminar el requisit del català a l'administració
Tot i que el TSJIB va considerar constitucional l'exigència, el PP vol tirar pel dret modificant la Llei de Normalització Lingüística.
 ·
La fotografia · Societat civil
La taula rodona "Per un país de tots, l'escola en català" omple l'Aula Magna de la UB
La taula rodona "Per un país de tots, l'escola en català", que aquesta setmana ha organitzat la coordinadora Somescola.cat amb motiu del Dia Europeu de les Llengües, ha estat tot un èxit d'assistència.
 ·
Notícia · Política
Govern i Parlament acorden personar-se al recurs d'inconstitucionalitat contra la Llei de l'aranès
La profunda indignació que ha aixecat la suspensió cautelar de la Llei de l'Aranès a l'administració catalana ha portat el Govern i Paralament a personar-se en el recurs d'inconstitucionalitat que ha presentat l'Estat.
 ·
Notícia · Política
Pujol s'acosta a Junqueras
Oriol Pujol ha instat Artur Mas a obrir noves vies de pacte al si de CiU aquesta setmana. El president del grup parlamentari de CiU ha mogut fitxa i ha insistit en "superar les batalles" de CiU amb ERC i aprofitar els "punts de trobada".
 ·
Notícia · Política
"El pacte fiscal ha de ser l'única petició"
El president del grup parlamentari de CiU i secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, parla en una entrevista al diari Ara del debat de política general que començarà demà al Parlament i de les properes eleccions espanyoles.
 ·
Notícia · Política
La CUP farà campanya per l'abstenció el 20-N
La formació municipalista decideix no presentar-se a les eleccions estatals i demanarà l'abstenció al considerar que "no hi haurà cap opció que defensi la independència dels Països Catalans i la superació del capitalisme".
 ·
Recull de premsa · Política
Carod-Rovira: "Fer que hi hagi una esquerra nacional sòlida és una exigència col·lectiva"
L'exvicepresident recorda que en els grans moments de la història, quan ha calgut donar la imatge d'una societat catalana nacionalment diferenciada, Catalunya ha tingut una sola veu davant l'Estat espanyol.
 ·
Recull de premsa · Política
Villatoro: "L'evolució de la geografia econòmica demana una aliança estratègica entre València i Catalunya"
"L'anticatalanisme a València ha esdevingut fonamentalment una qüestió de cor, per a no dir d'unes altres vísceres. És i ha estat un mal negoci per a València".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí