Divendres, 22 de maig del 2015 | 20:41
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys
Mala fe
Un pacte, un Acord, funciona només si les dues parts tenen voluntat de complir-lo. I, necessàriament, si el compleixen de bona fe. I aquest és el gran problema de l'Acord del 14 de Gener subscrit per Junqueras i Mas amb l'aval de l'ANC. Amb l'Acord encara ben fresc els principals dirigents de CDC ja expressaven la seva contrarietat i deien, de viva veu, que era paper mullat, paper mullat pel que fa al seu punt nuclear.
Editorial
24-M: vota CiU, ERC i la CUP
Si bé és cert que aquestes eleccions són de caràcter municipal i s'hi prioritza el candidat del poble, vil·la o ciutat en concret, també aquesta vegada, excepcionalment, toca tenir en compte el procés de transició nacional.
Opinió · Seguretat
Junta de Seguretat?
Miquel Sellarès
President del Centre d'Estudis Estratègics de Catalunya (CEEC)
Si Catalunya estigués en una situació de normalitat democràtica seria lògic que es plantegés convocar la Junta de Seguretat de Catalunya, després d'anys i anys de no reunir-se.
 ·
Crònica · Informe SIC
Les clavegueres i els seus Quatre genets de l'Apocalipsi
L'Estat, les seves clavegueres i més en concret la militància del PP estan crispats i histèrics: sols cal veure les fotografies de la violència amb que van ser reprimits els militants de la PAH per un escrache. I és que a l'Estat, les clavegueres i els seus estrategues res no els hi està sortint com havien planificat. Fa anys van ajudar a mantenir i promoure C's i aquests, ara, es volen cruspir el PP: han creat la bèstia i aquesta se'ls pot menjar.
Opinió
Reflexionem, si us plau
Sara Prim
Periodista
Silenci. Cap consigna política ni acte electoralista. Fos a negre; cau el teló i el públic interioritza tot el que ha vist passar dalt l'escenari.
 ·
Entrevista
"Tot el 'maragallisme' està ara amb Esquerra Republicana"
Juanjo Puigcorbé
Número dos de la llista d'ERC de Barcelona
Juanjo Puigcorbé ha donat un pas al front. Actor reconegut, el seu nom és present en molts dels espais de creació que han conformat el teatre català d'avui. Des de la companyia Adrià Gual al Teatre Lliure, treballant amb Núria Espert (o rebent un gran nombre de guardons Premi Nacional de Teatre de la Generalitat), Puigcorbé ha esdevingut un nom de referència de l'escena més brillant.
 ·
Recull de premsa
Culla: "Mentre alguns demanen un acord entre Catalunya i Espanya, altres defensen la tercera via amb escarnis i impugnacions"
"L'abnegada associació catalana La Tercera Via va fer una crida al "diàleg i la negociació" per evitar que s'accentuï la "divisió" de la societat catalana entre els defensors de la unitat d'Espanya i els independentistes".
 ·
Recull de premsa
Joan F. Mira: "El nacionalisme de veritat, l'espanyolisme profund, ni se'l plantegen com a problema"
"La cosa és perfectament clara per a ells: D'una banda hi ha "ells", els bons no-nacionalistes espanyols plurinacionals multiculturals sense barreres, i d'altra banda "nosaltres", els dolents bascos i catalans nacionalistes uninacionals monoculturals tancats per altes barreres que alcem contra el curs de la història".
 ·
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys
La irrellevància dels futurs polítics personals
Artur Mas ha pretès un cop d'efecte a l'últim tram de la campanya electoral, un episodi que recorda el ja famós cartell del Messies de les eleccions de novembre de 2012. Aleshores reclamava una majoria extraordinària rere seu i menystenia la resta de forces polítiques en una legislatura que havia de ser la del dret a decidir. Al final, a empentes i rodolons, vam acabar votant tot i que aquella votació, vista ara en perspectiva, ho va ser tot menys vinculant.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí