Dijous, 29 de maig del 2014 | 19:46
Opinió
Balanç crític
Fèlix Martí
President de Linguapax
Es pot pensar que el fet que Esquerra hagi obtingut més vots que Convergència i Unió significa que l'electorat confia en un partit independentista sense esquerdes per garantir la determinació del bloc sobiranista compromès amb la convocatòria de la consulta del 9 de novembre.
Crònica · Col·lectiu Coronel Escofet
Fernández Díaz ensenya el "paquet" de l'Estat
Des del col·lectiu Coronel Escofet ens hem preguntat diverses vegades --i en aquesta ocasió més que mai-- si al govern de Catalunya o a l'Ajuntament de Barcelona existeix algun gabinet d'estrategues per a fer el joc a l'Estat. En els darrers mesos s'han produït diversos incidents: la provocació als treballadors de TV3, innecessàries retallades en alguns sectors crítics... I ara, després de 17 anys de l'existència de Can Vies, a algú se li acut enfrontar-se amb el moviment okupa català per a provocar el conflicte més important dels darrers anys.
Opinió
Anem avançant
Jordi Porta
President de la Fundació Enciclopèdia Catalana
El resultat de les eleccions europees a Catalunya han estat positives: ha augmentat la participació, s'ha incrementat el vot a favor del demòcrata dret a decidir, s'han escollit uns bons candidats –-felicitats al bon amic Terricabras i a en Tremosa...– i s'ha donat un augment del vot a ERC.
Opinió · Política
Rumb a la República del Benestar
Agnès Russiñol
Diputada del grup Parlamentari d'ERC
Catalunya s'ha llevat republicana. Els resultats electorals del 25-M evidencien que cada vegada hi ha més gent que confia en el projecte polític d'ERC.
 ·
Notícia
Era Manuel Prat el problema?
La dimissió del director general de la Policia de la Generalitat Manuel Prat estava cantada des de feia mesos, i més tenint en compte que aquesta ja es preveia des del canvi de conseller de Felip Puig a Ramon Espadaler.
 ·
Crònica · Afers religiosos
El Vaticà preconitza dos Estats per la pau entre dos pobles
El Vaticà preconitza que l'autèntica pau entre dos pobles, com Israel i Palestina, ha de basar-se en l'existència de dos estats. La pau no és possible atemptant contra l'Estat d'Israel ni impedint la sobirania palestina.
 ·
Recull de premsa
Mateu: "Hem romput el tòpic que els balears no es mouen ni es mullen per res"
"Tot plegat fa pensar en una cortina de fum per encendre i cremar l'educació i la cultura. I això fa un gran mal a la societat. Ha destruït tots els ponts de diàleg i 30 anys d'escola democràtica, de qualitat i en català".
Crònica · Política catalana
El 'pinyol' del 9-N: Mas, Junqueras i Herrera
El 25-M ha suposat un pas endavant cap al dert a decidir i la visibilitat de Catalunya a Europa. Els quasi 10 punts d'augment de vot català a les eleccions europees fa que el fet diferencial català tingui repercussió a Brussel·les i Estrasburg, i més encara davant l'euroescepticisme i l'onada de partits ultres europeus.
 ·
Crònica · Política
Eleccions europees, consulta i nou cicle electoral
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Els fets marquen la marxa cap a la independència. Primer fet incontrovertible: amb 9 punts més de participació els electors han reforçat els partits que van signar el pacte per la consulta del 9-N, que doblen en vots als partits constitucionalistes. Segon fet: el cas català ha entrat a l'agenda europea com es va evidenciar en el debat entre els cinc candidats a presidir la Comissió europea; tanmateix els candidats de les dues grans forces de la Unió, populars i socialistes, es van mostrar molt reticents a l'ampliació interior.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí