Dimecres, 5 d'octubre del 2016 | 12:48
 ·
Notícia · Nació Digital
Cebrián, els orígens franquistes d'un dels "executors" de Sánchez
Qui perd els orígens perd la identitat, cantava Raimon, i en les actituds dels humans el bressol d'on se surt explica moltes coses. En la crisi soferta pel PSOE, Prisa i el seu buc insígnia, el diari El País, ha estat una peça determinant per assetjar, i finalment abatre, el secretari general del PSOE.
 ·
Notícia · Llengua
La Plataforma per la Llengua engega una campanya per recordar els drets lingüístics a les universitats catalanes
La Plataforma per la Llengua ha engegat aquesta setmana la campanya 'Tinc els meus drets', que pretén informar els estudiants, el professorat i el personal de serveis de les universitats catalanes quins són els seus drets lingüístics.  La Plataforma exigeix respecte per la  llengua catalana i anima els usuaris a queixar-se si veuen vulnerats els seus drets lingüístics.
Opinió · Política catalana
Biblioteques públiques a Catalunya al servei de la nova República
Martí Pujol
Vicepresident tercer i president delegat de l’Àrea de Cultura, Educació i Esports de la Diputació
El sistema de biblioteques públiques de Catalunya és un dels pilars bàsics de l'estructura d'estat cultural que volem per a la Catalunya d'aquest segle. Ja al 1915, Eugeni d'Ors, en el projecte aprovat per la Mancomunitat de Catalunya escrivia que "la instauració del sistema de Biblioteques Populars ha de representar el començ d'una vida nova en els pobles de Catalunya".
Opinió · Política
Remats no adoctrinats
Xavier Ginesta
Periodista i professor del Departament de Comunicació de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya
Que els partits polítics catalans mai es posaran d'acord en com afrontar el dilema territorial d'Espanya és una evidència: independentistes, federalistes i unionistes van mostrar, durant el debat de la qüestió de confiança a Carles Puigdemont, discrepàncies i posicions de partida totalment distants.
 ·
Recull de premsa · Economia
Bosch: "Deute i independència"
En un article a l'Ara la catedràtica d'Economia de la UB, Núria Bosch, explica que "el deute públic públic espanyol ha assolit ja el 100,5% del PIB i que "la Generalitat de Catalunya és la segona autonomia més endeutada, després de la Comunitat Valenciana, amb un deute del 35,9% del PIB català".
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Xirgu:"La fiscalia no demana penes de presó perquè sap que la imatge de l'anterior govern català entrant a presó no només no s'entendria arreu del món sinó que se'ls giraria en contra"
En un article al Punt Avui Xevi Xirgu es pregunta al saber-se que la fiscalia  demana a Mas, a Ortega i a Rigau per haver tirat endavant el 9-N: deu anys d'inhabilitació per a Mas i nou per a Ortega i per a Rigau. "I ens quedarem quiets?".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí