Dijous, 12 de maig del 2016 | 14:14
Opinió · Política catalana
La constitució catalana la decidirà el poble de Catalunya
Miquel Sellarès
Periodista
Cada dia que passa  tinc més  la sensació que el voluntarisme d'alguns ciutadans  de bona fe ens pot acabar creant molts problemes en aquesta etapa final del  procés. I és que tot i que penso que és molt respectable que disset ciutadans, que es creuen especialistes en diferents  matèries, elaborin un esborrany voluntarista i un tant utòpic de constitució per una
Opinió · Societat civil
Viure lliures en un país lliure
Pere Pugès
Cofundador de l’ANC
Construir un país lliure va més enllà de tenir un Estat propi, però disposar del propi Estat n'és una condició necessària, encara que no suficient. Aconseguir l'Estat propi, per viure en un país lliure i més just per a tothom, ha estat i és el somni de molts catalans, des de fa una pila de generacions.
Opinió · Societat civil
ANC: A qui votar?
Jaume Marfany
Vicepresident ANC 2013-2015
A principis de 2010 em vaig incorporar a una organització, recentment creada, que s'anomenava Moviment per la Independència. Aquesta organització pretenia constituir una nova entitat assembleària que tindria com a únic objectiu aconseguir per a Catalunya un Estat independent.

 ·
La fotografia · Internacional
Viatge oficial del president, Carles Puigdemont, a Londres
El cap de l'Executiu català ha començat un viatge oficial a la capital britànica, on s'ha entrevistat amb l'exprimer ministre d'Escòcia Alex Salmond i ha mantingut una trobada amb la comunitat catalana a Londres.

Opinió · Política
Pròleg del llibre "La construcció d'una nació"
Anna Arqué
Portaveu de l'International Commission of European Citizens (ICEC)

El concepte d'independència al s.XX es normalitza a Catalunya com una aposta col·lectiva i positiva d'autodeterminació popular gràcies la "Consulta sobre la Independència" que s'inicia al 2009 a Arenys de Munt i acaba a Barcelona al 2011.

 ·
Crònica · Afers religiosos
Joaquim Ferrer. Cristià lliure, solidari, sobirà
Honrat, compromès, historiador, catalanista... creient. La fe cristiana és un factor determinant en la vida personal i en l'activitat política de Joaquim Ferrer que tot just acaba de morir. Joaquim Ferrer ha estat un cristià lliure, solidari i sobirà i el que va ser el seu gran objectiu polític continua vigent:

 ·
Crònica · Seguretat
No a la Defensa en la Constitució catalana
En les properes hores, sembla que es publicarà un esborrany del que es vol que sigui la Constitució catalana, en la qual la qüestió de la seguretat i la defensa nacional queda en mans dels redactors pacifistes que majoritàriament han fet aquest esborrany. El CEEC vol expressar la seva postura vers aquest. Així:
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Això de la mort digna no està fet per als partits polítics. Mireu Unió!"
En un article a l'Ara el sociòleg, Salvador Cardús, assegura que "Si alguna cosa anuncien de manera fefaent la magnitud del canvi polític que viu Catalunya i la proximitat de l'adveniment del nou país és el terratrèmol que soscava l'antic mapa autonòmic de representació política".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí