Dilluns, 8 de juliol del 2013 | 19:03
Crònica · Política catalana
CDC consulta la militància
La situació política de Convergència Democràtica és complexa tant a l'interior del partit com en el govern de la Generalitat. Són conscients, dins del partit, que CDC és l'eix central del sobiranisme i que sense ells s'hauria de replantejar tota l'estratègia cap al dret a decidir i cap a la plena sobirania nacional del país. Però l'ofec econòmic que pateix el govern, l'afer del Palau que afecta el finançament del partit i la imputació de Pujol en el cas de l'ITV ha colocat la direcció de CDC en una situació que necessita el suport, l'escalfor i la cohesió de la base del partit.
 ·
TribunaTV
Núria Bosch, dèficit fiscal
 ·
Notícia · Política catalana
Jordi Williams Carnes deixa la política activa
Jordi Williams Carnes és un símptoma més de la crisi interna que pateix el PSC, un partit actualment incapaç de retenir les persones més capacitades i amb més solvència de la societat catalana. Carnes fou conseller de la Generalitat en el govern tripartit i després passà a l'Ajuntament de Barcelona amb Jordi Hereu.
Opinió
Els models d'Estat
Isidre Palmada
Professor
Els 6 i 7 de juliol s'han confabulat al voltant dels objectius: els models d'estat. Tant el PSC-PSOE com ERC els debatien en aquestes dates. Evidentment, ni mirant-los de lluny, a l'engròs, l'un i l'altre no tenen res veure. La forma "federal" del PSOE no pot incloure la nació catalana i el model d'ERC gira al voltant de la independència. 
 ·
Llibres / revistes
"A Rubalcaba se'l va triar per a conduir la transició, per a res més"
 ·
Notícia
El fracàs d'Espanya, les esperances a les Illes
Les classes dominants, els polítics, els darrers governs espanyols, la monarquia, la crisi i la configuració social de les Illes són els ingredients presents a la recepta de Pere Sampol publicada el passat juny: el llibre El fracàs d'Espanya.
 ·
Recull de premsa
Casals: "Ni els catalans hem de canviar Espanya ni els espanyols han d'absorbir-nos dins del seu esquema de funcionament"
"El Pacte del Parlament ha posat en evidència la necessitat urgent d'usar la democràcia per a construir aquest futur harmoniós. Per això la paraula clau és: llibertat".
 ·
Recull de premsa
Soler: "Caldria que el sobiranisme no respongués amb la invocació de la Terra Promesa. Un estat no és un objectiu sinó una eina"
"L'estatalisme febril, que porta alguns a pensar que amb una Catalunya independent tot canviarà de dalt a baix [...] porta el debat a un excés d'èpica i de dramatisme, que alimenten la por i les amenaces interessades de la banda contrària".
 ·
L'acudit
Per Puyal
 ·
Crònica
Conferència nacional d'ERC: full de ruta i estructures d'estat
Miquel Sellarès
Periodista
ERC està en un dels millors moments de la seva història. Durant anys, el partit ha dibuixat, construït i sensibilitzat pràcticament totes les iniciatives sobiranistes del país i ha influït en el full de ruta que ha aconseguit atreure la gran majoria social del país.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí