Dijous, 31 de maig del 2012 | 19:18
Crònica · Política catalana
La soledat del president Mas
La setmana de la cimera del pacte fiscal ha estat una de les pitjors per Artur Mas. Fins i tot La Vanguardia va fer notar que les coses no acabaven d'anar bé per al president. A finals de setmana passada el president es va enredar, en una trobada amb corresponsals estrangers a la capital espanyola, amb el deute i amb el paper que havia de tenir l'estat en la solució dels problemes de liquiditat de les autonomies, cosa que alguna premsa internacional va interpretar com una petició de rescat a Madrid.
Opinió
El diàleg del pacte fiscal
Isidre Palmada
Professor
Mas va llençar la idea del pacte fiscal d'una manera intuïtiva perquè l'argument nacional de les eleccions 2010 fou l'espoli i s'expressava "en brut", com els indignats. El pacte ho poleix políticament, tot i que s'ha de precisar.
 ·
Crònica · Illes Balears
OCB, Joves de Mallorca per la Llengua i Escoles Mallorquines exigeixen a Bauzá una rectificació
Aquesta setmana l'Obra Cultural Balear, els Joves de Mallorca per la Llengua i el Moviment d'Escoles Mallorquines s'han juntat en defensa de la llengua a Can Alcover-Espai de Cultura, on han denunciat que la segregació d'alumnes per raó de llengua és un "fracàs absolut".
 ·
Crònica · Esport i Ciutadania
Reforços
S'explica que el Barça té previst reforçar la plantilla del primer equip amb un defensa central i un lateral esquerre. Sembla però, que les necessitats de l'equip conviden a buscar alguna cosa més. Aquestes dues posicions són pràcticament imprescindibles.
 ·
Notícia · Llengua
Somescola.cat: "S'està iniciant la segregació lingüística a les escoles"
Somescola.cat ha respost a l'acarnissament del TSJC en contra la llengua pròpia, en una setmana on l'alt tribunal ha tombat la preferència del català al consistori de la capital catalana i la immersió lingüística a les aules del país.
 ·
Llibres / revistes
Els reptes de L'Opinió Catalana
 ·
Crònica · Afers religiosos
Un majordom dins la secta nacionalcatòlica espanyola
El nacionalcatolicisme espanyol malviu agònic a Catalunya en el seu reducte asfixiant, segons el seu majordom. Els seus pocs fidels estan obsessionats i despistats amb les cròniques d'afers religiosos de Tribuna Catalana.
 ·
Recull de premsa · Política
Sellarès: "President, el país necessita menys xitxarel·los i més Guardioles, Puyals i Terribas"
"N'hi ha més dels que ens creiem, disposats a donar-vos suport sense aspirar a substituir-vos, sinó simplement a estar al vostre costat, sempre que feu el pas endavant que la nostra nació necessita imperiosament".
 ·
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
Cimera del pacte fiscal: l'enemic és a casa
Fem aquesta crònica abans que es dugui a terme la reunió de la cimera, i voldríem estar equivocats amb les reflexions que farem, donat que aconseguir la unitat i la consolidació del país és una de les nostres voluntats. Estem convençuts que Catalunya es troba en una cruïlla decisiva pel seu futur nacional.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí