Monday, 5 de September del 2011 | 19:27
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
CiU i l'independentisme
CiU no és una federació independentista, i potser no cal que ho sigui, però sense ella no s'aconseguirà la plena sobirania nacional. Partint d'aquesta premissa, cal analitzar els canvis generacionals i fins i tot les evolucions intergeneracionals que es produeixen a CDC i també ─en menor mesura─ a UDC.

Opinió · Política
Disposats a anar a la presó
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Tots els que volem defensar la immersió lingüística hem d'estar disposats a anar a la presó. La sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut d'Autonomia de Catalunya ha desencadenat una dinàmica judicial que només s'aturarà si l'Estat espanyol comprova que hi ha catalans disposats a adoptar una actitud com la de Gandhi davant la dominació britànica o la de Mandela davant del règim de segregació racial.
Opinió · Política catalana
Sentència tramposa
Marta Rovira
Sociòloga
Pensa mal, que diuen. Curiosament, una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, extralimitant-se clarament de les seves funcions i jurisdicció, reinterpreta la llei per indicar a la Generalitat sobre com ha d'aplicar una llei que ha aprovat el Parlament de Catalunya i que ha estat validada pel Tribunal Constitucional.
Editorial
La llengua és innegociable, és "casus belli"
El TSJC ha donat dos mesos per acabar amb la immersió lingüística en una única llengua nacional, la qual cosa immpossibilita que Catalunya sigui un sol poble amb cohesió i capacitat d'integració nacional.
 ·
Crònica · Esport i Ciutadania
Recuperant l'handbol
El duel entre el Barça i el refundat Atlético de Madrid per la Supercopa, va ser el partit amb més assistents de la història Asobal. Un èxit, 12 espectadors, per a un esport referent a Catalunya i la resta de l'estat, però que no atravessa el seu millor moment.

 ·
Notícia · Política catalana
"Si haig de sortir de la política per la llengua, ho faré"
"La immersió lingüística i el català a l'escola han estat la meva motivació. És una qüestió bàsica que no es pot posar a pes per equilibrar balances".
 ·
Notícia · Societat civil
Sindicats i sobiranistes organitzen la 1a Jornada del Moviment Obrer i Sobiranisme
Un grup de militants sobiranistes d'UGT, CCOO, Unió de Pagesos, Intersindical CSC, CGT, COS, Catac, Ustec, COBAS i USOC han organitzat una primera Jornada del Moviment Obrer i Sobiranisme amb l'objectiu de fer un full de ruta del procés d'Alliberament Nacional de Catalunya.
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Jordi Pujol: "Ara ja té sentit pensar que la independència seria la solució lògica"
L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, insta els actors econòmics, polítics i socials del país a treballar tots junts per fer canviar d'actitud Espanya i evitar així que segueixi creixent el sentiment independentista.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí