Dimecres, 28 de desembre del 2016 | 14:08
Opinió · Política catalana
Congrés internacional: "Avenços recents en soscavar el procés d'independència de Catalunya"
Miquel Strubell
Sociolingüista
Ha despertat un cert interès acadèmic l'anunci del congrés internacional RAUCIP 2017, "Recent Advances in Undermining Catalonia's Independence Process", que se celebra als Nuevos Ministerios de Madrid entre el 28 de desembre i el 7 de gener. S'estructura en deu ponències, que tradueixo al català:

Opinió · Política catalana
Unilateralitats i referèndums
Isidor Marí
Sociolingüista
És ben estrany que en el debat polític les veus institucionals catalanes hagin perdut de vista l'origen del conflicte actual entre Catalunya i l'Estat espanyol, i es limitin a parlar de la necessitat de fer un referèndum, preferiblement acordat, per conèixer quins és la voluntat democràtica dels ciutadans de Catalunya sobre el seu futur.

Opinió · Política
El TC; àlies el "Catalunya exprés"
Mònica Sellarès
A mi  que tinc claríssim que  el Tribunal Constitucional és un tribunal totalment polititzat, i que fa anys que penso que ha perdut tota mena de credibilitat democràtica,  no em va sorprendre  que aquest  suspengués, ahir,  les ponències parlamentàries de les tres lleis de desconnexió alhora que estimava parcialment el recurs del govern espanyol i tombava,
 ·
Crònica · Nació Digital
La incògnita Puigdemont alimenta els moviments successoris al PDECat
"És molt seu. Per bé i per mal". La frase és d'un dirigent territorial del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat) que coneix bé el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. El seu futur és una de les qüestions urgents que la formació hereva de Convergència ha de solucionar al llarg d'un 2017 que serà decisiu per al procés cap a la independència.
 ·
Notícia · Societat civil
Cuixart: "En el moment que un policia espanyol retiri una urna d'un col·legi, Catalunya haurà guanyat"
El president d'Òmnium Cultural Jordi Cuixart ha afirmat en una entrevista al diari Gara "El 9-N va tenir un valor simbòlic molt fort però ara està clar que el que cal fer és un referèndum amb reconeixement internacional, que tingui com a condició sine qua non que participan tant les opcions del Sí com les del No.
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "A hores d'ara, qui no tingui clar que la independència només és possible amb una ruptura unilateral amb l'Estat és que, per acció o omissió, amb consciència o sense, la vol sabotejar"
En un article a l'Ara Salvador Cardús afirma que "En contra del que diu la versió oficial, des del meu punt de vista el Pacte Nacional pel Referèndum és un gest inútil en el camí per arribar a la independència".
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Palà: "El govern té alguna estratègia definida amb els Mossos per quan arribi el 'dia D'? O simplement ja ens ho trobarem?"
En un article a Nació Digital Roger Palà afirma que "el cas de Coma  posa també sobre la taula una qüestió fonamental: el difícil paper dels Mossos en l'actual context polític".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí