Dijous, 30 de abril del 2015 | 18:54
Crònica · Afers religiosos
Catalans bons i catalans dolents, segons Màrius Carol
Creients i agnòstics conviuen i dialoguen a la societat amb estils ètics coincidents o diversos. Però alguns, des d'un periodisme polític disfressat de neutralitat, reparteixen carnets de ciutadans bons i dolents. Exemple. Antoni Puigverd, col·laborador de La Vanguardia, és una figura periodística i cívica modèlica, segons Màrius Carol, director del diari dels Godó. ¡Quin contrast amb el defenestrat Albert Sánchez Piñol!
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys
La ignomínia contra l'Acord
Curiós aquest nou intent de salvació nacional que estan perpetrant els adalils de la Llista Única, eufemisme desconcertant davant una Llista que mai no seria Única i que tenia un Únic (això sí) cap de cartell possible per als seus promotors. Ignominiós perquè el nou intent pretén esmicolar l'Acord del 14 de gener que van subscriure el mateix Mas, Junqueras, l'ANC, Òmnium Cultural i l'AMI, sense la CUP perquè la CUP és així, quan es tracta de grans consensos fugen espaordits.
Opinió · Societat civil
El municipalisme al servei del país
Jaume Marfany
Vicepresident de l'Assemblea (ANC)
Som a menys d'un mes de les eleccions municipals. Unes eleccions sempre diferents i que enguany adquireixen la categoria d'excepcionals. 
Opinió · Política
La força de Pontils, Llorac, les Piles, Savallà i d'altres petits grans municipis
Josep Poblet i Tous
President de la Diputació de Tarragona
Encara que el viatger provingui de la planura del litoral i s'endinsi terres amunt, no sempre acabarà pujant. "A la Conca sempre s'hi baixa, fins a tocar l'aigua del fons", va escriure en una ocasió l'escriptor Josep Vallverdú, tot fent èmfasi en l'aspecte més geogràfic d'aquesta comarca.
 ·
Notícia
Neix el Sindicat Independentista de Mossos (SI'M)
Després de la dissolució en altres sindicats de l'històric sindicat Unió de Policia de Catalunya (UPC) que va representar els primers anys del llavors nou cos de Mossos d'Esquadra --aquest va ser el principal sindicat de caràcter nacionalista i de gran eficàcia professional--, ara s'ha creat el Sindicat Independentista de Mossos (SI'M).
 ·
Crònica · Informe SIC
Les clavegueres volen crear una subtil 'brunete mediàtica' catalana
Els serveis de l'Estat i els poderosos econòmics i financers, en la seva gran ofensiva contra el sobiranisme, han arribat a la conclusió que usar la brunete mediàtica espanyola no té sentit a Catalunya: els baixos índexs d'audiències i vendes de 13TV i la Cope, així com de TVE, La Razón, ABC, El Mundo, etc., no garantitzen capgirar l'opinió de la majoria social catalana ni dels sectors indecisos quant a la transició nacional.
 ·
Crònica · Societat civil
La fotografia que vol veure el país
L'ANC, Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) van ser els protagonistes de la gran festa-míting de rellaçament cap al 24-M i el 27-S. Amb un Palau Sant Jordi ple de gom a gom, l'acte va demostrar com l'unionisme es desinfla dia a dia --tal com va dir Carme Forcadell. Hores abans, en un petit teatre de Barcelona, Societat Civil Catalana (SCC) reunia poc més de 600  persones, amb tot l'stablishment de l'Estat.
 ·
Notícia
"En cas que no s'assoleixi la independència, no seria una derrota"
"Nosaltres som aquí perquè els nostres fills, els nostres néts... es continuin definint com a catalans. La nostra realitat nacional és del Principat i del conjunt dels Països Catalans".
 ·
Recull de premsa
Casas: "Duran ha animat la creació de Construïm i se li gira en contra amb virulència"
"Això de Construïm se li'n va de les mans. Ha quedat en evidència en haver creat un partit que podria competir amb CiU i no haver estat prou sincer amb Unió, formació que ha controlat com ha volgut. Duran ha fet el que al seu dia atribuïa a El Matí o a Josep Maria Vila d'Abadal".
 ·
Recull de premsa
Forcadell: "És extremadament il·lusionant la idea de fer una constitució nova que podrà canviar-ho tot"
"Aquesta constitució ha d'explicar quins valors defensarem i quin país volem, com volem que siguin l'educació, la sanitat, l'administració pública, els serveis socials, la justícia, i ha de dotar-se de les eines per garantir una regeneració política i democràtica".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí