Dimecres, 8 d'octubre del 2014 | 22:02
Crònica · Política catalana
És lícit desobeir lleis i sentències manifestament injustes?
Reconec que escric aquesta peça amb rauxa i després d'escoltar com el fiscal general de l'estat espanyol amenaça a tots els funcionaris que facin costat a la llei catalana de consultes amb l'aplicació extensiva del codi penal: denúncia, detenció, inhabilitació, presó. En fi, tot el pes de la llei espanyola. El cas és que m'he sentit altre cop amenaçat, ara per un altre representant de l'aparell judicial espanyol. I ja fan cua.
 ·
Crònica · Seguretat
Els clarobscurs del Conseller Espadaler
El Conseller de l'Interior, Ramon Espadaler, desperta diferents opinions entre els sectors polítics i policials. Hi ha molts especialistes que es pregunten si Espadaler és conscient del que està fent. És conscient Espadaler del que li fan fer? Ramon Espadaler, com qualsevol altre alt càrrec de l'Interior, té calarobscurs.
 ·
Crònica · Política catalana
"'Pero sobretodo no queremos'"
Aquest lapsus de Rajoy és eloqüent: ell sap que, si hi hagués acord polític, els obstacles jurídics s'esvairien instantàniament. Va passar durant la II República, quan Catalunya va votar el referèndum de l'Estatut abans que s'aprovés la Constitució, i va tornar a passar l'any 1977, quan el Govern espanyol va restablir la Generalitat per decret llei, sense que hi hagués ni Constitució ni Estatut.
Opinió
Unitat i Fermesa. El món ens mira
Carme Arenas
Filòloga, historiadora de l'art i presidenta del PEN Català
Just acabada de tornar de Bishkek, on ha tingut lloc el 80è Congrés mundial del PEN Internacional. Durant 4 dies més de 300 escriptors, editors, traductors i agents culturals de tot el món hem compartit el neguit de veure com a molts països no hi ha cap respecte pels drets humans ni per la llibertat d'expressió.
Opinió · Política
L'estelada vermella també és nostra
Jaume Bosch
Diputat d’ICV al Parlament de Catalunya
Dilluns 22 de setembre. Plaça de la Vila de l'Hospitalet. Plou. Em trobo amb en Josep Calvís, militant d'ICV i exmilitant de Nacionalistes d'Esquerra, per anar a casa d'en Pep Ribas.
 ·
La fotografia
Estudiants pel 9N: manifestacions arreu del país
Estudiants universitaris i de secundària s'han mobilitzat aquesta setmana a les principals poblacions catalanes entre les quals hi ha Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Vic, per reclamar a les institucions catalanes mà ferma amb el 9N.
 ·
Notícia
Carme Arenas, nova directora de Linguapax
La presidenta del PEN català i col·laboradora habitual de Tribuna.cat, Carme Arenas, s'ha incorporat a l'equip professional de Linguapax com a presidenta aquesta setmana.
 ·
Crònica · Pla de lleida
L'esca de la frustració
Ivan Mambrillas
Així com el cinisme franquista podia plànyer, en la propaganda de postguerra, la frustració d'aquells incauts a qui la República havia enganyat en nom d'uns bells ideals que no amagaven sinó estratègies sectorials de Satanàs (republicanisme, socialisme, feminisme, catalanisme, etc.), el cinisme postfranquista ─i el del partit presidit per Àngel Ros─ es compadeix avui de la ineluctable frustració.
 ·
Recull de premsa
Gifreu: "L'única via per superar aquest cul-de-sac de la política catalana és un nou mandat clar, inequívoc, d'un nou Parlament"
"El clam per la independència és ara la clau de volta del nou escenari polític a Catalunya i a Espanya. Per això, l'actual Parlament [...] va quedant deslegitimat".
 ·
Recull de premsa
Cardús: "Podem anar a dormir amb la seguretat que això no té marxa enrere"
"I, sobretot, llevem-nos sabent que s'acosten uns anys apassionants per construir el nou país que tant havíem somniat. El 9-N no és l'horitzó: és el mirador des d'on el podrem albirar amb tota nitidesa".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí