Dilluns, 28 de setembre del 2015 | 13:46
Opinió · Política catalana
Senyoreta Arrimadas, vostè no és una demòcrata
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Els fets són inapel·lables: Ciutadans ha perdut les eleccions, encara que hagi augmentat els vots i els escons. "Junts pel Si" ha obtingut la confiança de 1.632.962 vots, el 40% del total i 62 diputats, mentre que Ciutadans només n'ha obtingut 732.147, el 18% dels vots i 25 escons.

Crònica · Política catalana
Després del 27-S: passar comptes (1). Duran-Espadaler, Herrera
En els propers dies, Tribuna.cat publicarà un seguit de cròniques sobre aquelles opinions i anàlisis que no ha pogut fer durant les últimes setmanes per no influir o perjudicar el procés que ens conduïa a aquesta primera batalla del 27-S.

Editorial
Hem guanyat la primera batalla, ara desconnexió.
Ahir Catalunya, una part de la nació catalana, ha guanyat aquest 27-S la primera batalla per a aconseguir el mandat democràtic per convertir-se en una nació-estat en el marc d'una  Europa democràtica.

La campanya ha estat interferida per terra, mar i aire per un estat sense escrúpols que ha utilitzat el seu marc legal, les seves clavegueres  i la seva unanimitat dels mitjans de comunicació espanyols al seu servei per intentar domesticar al poble de Catalunya i anular  les seves  reivindicacions de dignitat i llibertat  nacional.


 ·
Crònica · Seguretat
Després del 27-S, agraïment a la Policia de Catalunya
Miquel Sellarès
President del Centre d'Estudis Estratègics de Catalunya

El nostre és un país que té una gran mancança de sentit d'Estat i també una manca de política de seguretat nacional.És per això que  encara no hem vist ni en la classe política, ni en la societat civil, i menys encara en els mitjans de comunicació, la sensibilitat de reflexionar i

 ·
L'acudit
Per Puyal
 ·
Recull de premsa
Xirgo: "La d'anit és una gran victòria. Clara. Indiscutible. No en tinguin cap dubte"
En un article al Punt Avui el periodista Xevi Xirgo es mostra contundent "La d'anit és una gran victòria. Clara. Indiscutible. No en tinguin cap dubte" ja que com ell molt bé recalca "Mai en la història recent prop de dos milions de catalans (1.922.059 quan escric aquestes línies) havien votat en
 ·
Recull de premsa
Muñoz: "Un mapa molt estable tot i la mobilització"
El politòleg de la UAB, Jordi Muñoz, analitza en un article al diari Ara  els resultats electorals de les eleccions del 27-S i la primera conclusió que extreu d'aquests és  que no s'ha complert el mantra que afirmava que "un creixement de la participació afavoriria clarament les formacions d'obediència estatal en detriment de les formacions sobiranistes".
Opinió · Política
Adéu a l'espanyolitat
Víctor Terradellas i Maré
Secretari de relacions internacionals de CDC

L'espanyolitat no són les persones, és un concepte. L'espanyolitat és la manera de fer d'un estat que defuig la lògica i la raó i la substitueix per una mena d'obcecació que voreja el fanatisme i que amara el conjunt de l'arquitectura institucional, pública i privada, d'aquest estat.

Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí