Dimecres, 30 de març del 2011 | 20:06
Crònica · Societat civil
L'hora de la veritat de Barcelona Decideix
Roger Buch
Politòleg
La campanya de Barcelona Decideix va cremant etapes. Els primers objectius de mobilització dels entorns més actius i de recollida de vot anticipat s'estan complint de manera molt satisfactòria. Independentment del percentatge de participació final el procés de Barcelona Decideix està constituint un revulsiu ciutadà molt rellevant.
Opinió · Política
L'acte de contrició de Pujol
Miquel Sellarès
Periodista
Jordi Pujol no vol que la història el lligui al fracàs de la relació de Catalunya i Espanya. I ahir va fer una conferència que va voler que fos important, tot i mantenir la seva dèria de dir que no és independentista, però que avui no hi veu altra sortida...
Crònica · Pla de lleida
Jo no sóc pujolista
Ivan Mambrillas
Ara que l'expresident Pujol es declara independentista-per-eliminació, potser és hora que, a més, imiti el barbut de Trèveris ─bé que el tal barbut no hagi estat, exactament, un dels seus fars intel·lectuals─ i afirmi: "Jo no sóc pujolista".
Notícia · Societat civil
200 personalitats catalanes clamen justícia per a Sortu
El defensor del poble basc, Íñigo Lamarca, assegura que l'existència de tortures a Euskadi és "innegable" i el Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg alerta l'Estat espanyol contínuament sobre casos de violacions de drets humans bàsics. Què coi hi passa, al País Basc?
Notícia · Unió europea
Junqueras, Tremosa i Romeva pregunten a Europa sobre les tortures a Beatriz Etxebarria
El brutal relat de la detinguda, acusada de pertànyer a ETA, arriba a la CE dies després que hagi sortit a la llum un dur informe europeu del 2007 sobre la manca d'investigacions a Espanya dels presumptes maltractaments.
Notícia · Política
La Falange entra en 'campanya' pel 10A
El grupuscle ultradretà publica un vídeo en què insulta els qui "persegueixen la fragmentació d'Espanya". Barcelona Decideix ha anunciat que el "posarà en coneixement de la policia de Catalunya" perquè "decideixi si es posa en mans de la justícia".
Crònica · Territori
La SCOT premia el Catàleg de paisatge de les Comarques Gironines, de l'Observatori del Paisatge
El Catàleg de paisatge de les Comarques Gironines, elaborat per l'Observatori del Paisatge de Catalunya sota la direcció i coordinació del geògraf Joan Nogué i l'ambientòleg Pere Sala, ha estat guardonat amb el Premi Territori.
Crònica · Internacional
Una Alemanya forta amb un govern fràgil
Toni Reig
Periodista
La trepidant evolució de les revolucions àrabs (Líbia, Síria, Iemen) i la intervenció militar occidental (bàsicament anglo-franco-nord-americana) al Nord d'Àfrica centren tota l'atenció i tapen la important evolució política que s'està produint en la principal potència econòmica de la Unió Europea (UE), Alemanya.
Notícia
Pla Terribas: 100% de la plantilla assegurada durant els propers 2 anys
La directora de TVC, Mònica Terribas, ha explicat aquesta setmana a la plantilla de TV3 la seva aposta per aplicar reduïr despesa a la televisió catalana.
Recull de premsa · Política
X. Xirgo: "Pujol no s'ha fet independentista. És a la porta, com molts convergents que creuen que el pacte fiscal ho arreglarà tot"
El periodista Xevi Xirgo ha constatat que, a diferència d'allò que hom pensa, Jordi Pujol no és independentista.
Notícia · Política
Pujol dóna la raó a l'independentisme
L'expresident reconeix en la conferència 'Residuals o independents? O alguna altra solució?' que no té proposta alternativa a la de la independència excepte la seva dificil viabilitat i el risc intern.
Crònica · Política catalana
Mas ensenya les cartes
A Artur Mas no se li pot negar que parla clar. El president de la Generalitat va anar ahir a Madrid i va exposar les seves condicions sobre el futur de la governabilitat d'Espanya.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí