Dijous, 2 d'octubre del 2014 | 22:15
Crònica · Política
Tenen por, molta por
Marc Costa
Advocat i politòleg
Si algú encara tenia cap dubte, els darrers esdeveniments han deixat prou evident el pànic que l'Estat espanyol té que el poble català pugui ser consultat democràticament sobre el seu propi futur polític, judicialitzant un procés que és merament polític i que s'hauria de resoldre políticament. Està tan espantat que està disposat a utilitzar totes i cadascunes de les eines que té al seu abast per impedir, de la manera que sigui, la consulta del 9N encara que per fer-ho hagi de menysprear l'Estat de dret i emprar els mitjans més roïns i miserables.
 ·
Crònica · Informe SIC
Moragas i Sáenz de Santamaría, enfrontats
Al Parlament hem vist avui la continuitat de la histèria i crispació de PP i C's que, sentint-se marginals, han optat per entrenar-se pel futur, practicant la sortida desfilada de l'hemicicle. Configurarà això el que poden fer en un futur els ciutadans del país traient-los democràticaemnt del Parlament?
Documents
Esquerres pel Sí-Sí
Opinió
Duran: preparar l'hora dels adéus
Miquel Sellarès
Periodista
Abans de començar aquest article vull manifestar la meva amistat i respecte amb Josep Antoni Duran i Lleida durant més de 30 anys. He entès durant anys la seva política, l'estratègia que ell duia a terme, tot i no haver-la compartit mai.
Opinió
Eleccions municipals plebiscitàries
Josep Gimeno
Periodista i autor dels llibres 'Catalunya demà' i 'Informe Diagonal'. @pepgimeno
No ha agafat ningú per sorpresa que el Tribunal Constitucional hagi suspès cautelarment la convocatòria de la consulta del 9N. Ara ha començat la partida i les formacions defensores del dret a decidir han d'esmolar l'enginy.
 ·
Notícia · Política
Esquerres pel Sí-Sí: manifest a favor d'un nou país
L'esquerra del país ha decidit fer front a la prohibició de l'Estat amb una nova campanya,  'Sí-Sí, construïm el 9 país. Democràcia, llibertat i justícia social', acompanyada del manifest Esquerres pel Sí-Sí.
 ·
Crònica · Afers religiosos
El Papa encoratja la independència de les nacions petites
El papa Francesc encoratja la independència de nacions petites com Albània, el darrer país que ha visitat.
 ·
Notícia
Eurodiputats de CiU, ERC i ICV demanen poder votar el 9N
Front comú per part dels eurodiputats d'ERC, CiU i ICV a Brussel·les a favor de la consulta. Aquesta setmana els eurodiputats han anunciat que enviaran una carta als responsables de les institucions de la UE per demanar suports pel 9N.
 ·
Recull de premsa
Casasnovas: "L'ús de mentides en els arguments contra la secessió acaba sent contraproduent"
"Que perdrem l'euro i el passaport, es diu falsament. O que patirem una caiguda del 20% (!) del PIB per culpa del boicot, tot confonent reducció de vendes amb renda".
 ·
Crònica · Política catalana
El Parlament ha d'apel·lar a les Nacions Unides
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
La resposta del Parlament de Catalunya a la suspensió de la llei de consultes no pot ser rutinària; no pot limitar-se a presentar al·legacions al Tribunal Constitucional, o continuar amb tràmits parlamentaris de la consulta. La negació del dret del poble català a votar per part del Regne d'Espanya ha de tenir una rèplica política contundent.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí