Dimarts, 4 de desembre del 2012 | 20:09
Crònica · Política catalana
Necessitem un horitzó de futur compartit
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Un Govern de CiU en solitari serà vist com a continuïsta per l'opinió pública i serà feble davant els atacs que el Govern espanyol i l'oligarquia catalana ja llencen contra la majoria sobiranista. Volen repetir el que van fer amb el lendakari Ibarretxe. Només un govern presidit pel President Mas amb personalitats independents serà vist com l'inici d'una nova etapa i podrà defensar-se de l'ofensiva que vol destruir les esperances del poble català. Els 87 diputats compromesos amb el referèndum defensen models socials diferents. Però seran els protagonistes d'una legislatura històrica, d'un periode fundacional.
 ·
Notícia
Desconstrucció des de fora; construcció des de dins
El tsunami de l'apartheid lingüístic perpetrat per l'Estat espanyol a les Illes i al País Valencià ha arribat a les costes del Principat. Wert ha seguit el model Bauzá i ha deixat perplexa Catalunya amb una reforma educativa que destrossa la immersió lingüística i relega el català a quarta llengua.
Opinió
La prudència d'un poble escaldat
Joan Ventura
Escriptor.
El poble de Catalunya, o una part, en una mostra de sensatesa, ha decidit, en una demostració de responsabilitat i prudència, que era molt perillós posar tots els ous en el mateix cistell.
 ·
Crònica · Internacional
Bèlgica camina cap a una confederació
Antoni Reig
Periodista
El 2014 se celebren eleccions legislatives a Bèlgica i, si a Flandes en surten guanyadors els partits nacionalistes ─tal com preveuen les enquestes─, l'actual federació iniciarà el camí per a transformar-se en una confederació.
 ·
Crònica · Tecnologia i país
'Apps': una nova indústria a explotar
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions
A les darreres conteses electorals nacionals, sempre hi ha hagut algun element tecnològic, algun nou instrument de l'àmbit de les TIC que ha revolucionat les campanyes. Si a les passades, l'impacte de les xarxes socials fou espectacular ─i, a les anteriors a aquestes, els blogs─ a les eleccions plebiscitàries del 25N d'enguany hi han irromput les apps, les aplicacions per a telèfons intel·ligents i tauletes.
 ·
Recull de premsa
Boix: "Políticament només queda un camí possible: un acord entre CiU i ERC"
"Catalunya no és un país sobirà. Madrid collarà la Generalitat fins al límit però sense destruir-la, perquè això faria esclatar la seva estratègia pública de solvència fiscal davant de Berlín".
Opinió
Necessitem un govern excepcional
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Al llarg de tota la setmana l'historiador Josep Pinyol analitzarà, a través de quatre articles, les possibles coalicions del futur Govern català i les seves conseqüències per a l'objectiu sobiranista del país. Heus ací la primera entrega: El poble català ha donat un suport excepcional a les forces que s'han compromès a convocar un referèndum sobre la independència de Catalunya. A les eleccions del 25-N el poble ha elegit 87 diputats partidaris del plebiscit, en contra de 28 que s'hi posen i de 20 que la condicionen a l'autorització del Govern espanyol. Aquest resultat extraordinari té força moral, perquè s'ha assolit amb una participació del 70% dels ciutadans amb dret a vot, després de la brutal campanya basada en la por, portada a terme per l'Estat Espanyol i la brunette mediàtica.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí