Divendres, 18 d'octubre del 2013 | 19:12
 ·
TribunaTV
TribunaTV a l'acte de presentació del llibre 'Catalunya, un pas endavant'
Crònica · Informe SIC
La 'jefa' Soraya, el CNI i els 30 anys del GAL
Cada vegada més, Soraya 'i els seus 30 nans' es fan amb les regnes de l'estratègia d'Espanya en contra del sobiranisme català. Soraya Sáez de Santamaría cobreix l'esquena al president Mariano Rajoy i a la seva suposada imatge de diàleg, i ella es converteix, així, en el falcó que usa sense contemplacions el CNI i les clavegueres de l'Estat. El mateix CNI, que depèn d'ella, està dirigit per un militar, Félix Sanz Roldán, de 68 anys, que tot i la bona entesa amb Soraya, té criteri propi. Però Soraya vol fer i desfer el que vulgui, i per això ja pensa en jubilar el militar Sanz.
Opinió
Cahner, enginyer del sobiranisme
Salvador Cardús
Professor de sociologia a la UAB i periodista
La mort de Max Cahner, més enllà de provocar el profund sentiment de pèrdua que tenim els que vam tenir la sort de poder-hi col·laborar, o de desvetllar les institucions del seu endormiscament a l'hora de distingir els grans homes i dones que han fet el país, ens permet prendre una certa perspectiva reflexiva just ara que, en temps tan accelerats, la realitat es torna borrosa a la mirada.
Opinió · Cultura
Deu anys sense Vázquez Montalbán
Jordi Porta
President de la Fundació Enciclopèdia Catalana
Arran d'un magnífic article del fill de Manuel Vázquez Montalbán, Daniel, al diari ARA, m'ha vingut a la memòria el record del Manolo. La seva professió de periodista era especialment difícil durant el franquisme si mantenies les pròpies conviccions democràtiques, i encara més si militaves al PSUC. Difondre l'opinió, en aquell context polític i sense fer el joc a la dictadura, no era fàcil.
 ·
Recull de premsa
Junqueras: "La tercera via que propugnen alguns catalans no té ni estació de sortida"
"Tots sabem que reformar la Constitució requereix una majoria de dos terços, ergo el concurs de PP i PSOE. En el fons, però, el problema no és jurídic (perquè de vies n'hi ha), sinó de simple voluntat política. I ja no és que el PP no estigui per la feina, és que el PSOE tampoc ho està"
 ·
Recull de premsa
Tresserras: "Al catalanisme vençut li va costar molt fer-se propositiu. Però ara ha sabut connectar-se a un projecte democràtic, obert i transversal"
"Mentre que el catalanisme ha anat deixant de ser substancialment identitari, l'espanyolisme ho és cada vegada més. Per això s'incomoda amb la pluralitat i no l'admet".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí