Dimecres, 7 de desembre del 2011 | 19:27
 ·
Crònica · Euskal Herria
Urdangarin, el basc que fa tremolar els Borbons
Els bascos, tradicionalment, han donat molts mals de caps a l'actual monarca espanyol. ETA el va intentar segrestar als anys 70 i assassinar-lo als 90. Al llarg de la seva vida ha hagut de fer malabarismes, primer per esdevenir rei i després per mantenir la Corona. El que no es va imaginar mai Juan Carlos de Borbón és que tenia l'enemic a casa: el seu gendre Iñaki Urdangarin.
 ·
Crònica · Anàlisi política
Un full de ruta a l'escocesa?
Marc Sanjaume
Politòleg
Catalunya torna a emmirallar-se en Escòcia aquests dies. El president Artur Mas ha encarregat l'elaboració d'un full de ruta a la fundació CatDem per a establir el "marc teòric" de la transició nacional.
 ·
Crònica · Política catalana
CiU, clar guanyador del cicle electoral 2010-2011 a Catalunya
Roger Buch
Politòleg
Des de fa uns anys i degut a diversos avançaments electorals, eleccions municipals, del Parlament i les Corts se celebren en pocs mesos de diferència.
 ·
Crònica · Madrid
I si Fernández-Díaz presideix el Congrés?
Una de les anècdotes més comentades durant la recepció oficial del dia de la constitució espanyola a Madrid van ser els esforços de Jorge Fernández-Díaz per fer-se veure al costat dels seus caps. L'ambició per ser el proper president del Congrés dels diputats és ja desacomplexada. Ens afavoreix als catalans?

 ·
Crònica · País Valencià
Més compromís a Compromís
Els grans resultats de la coalició Compromís han menat a un debat inexcusable: la necessitat d'estrènyer encara més els ponts entre les diverses formacions que en formen part a fi d'esdevenir un partit en tota regla o, si més no, una federació.
 ·
TribunaTV
TribunaTV a la IX Jornada de l'Opinió Catalana (II)
Taula 1: Noves polítiques per als Països Catalans
 ·
Crònica · Pla de lleida
Monàrquics i homes de bé...
Ivan Mambrillas
No som antimonàrquics de la mateixa manera que som, posem per cas, contraris a les llistes tancades i bloquejades.
 ·
Notícia · Política
"Cambó": la darrera obra d'Heribert Barrera
Aquesta setmana s'ha presentat oficialment l'obra pòstuma del líder republicà i expresident del Parlament català Heribert Barrera, un llibre titulat Cambó en el qual s'analitza una de les figures clau de la història catalana del segle XX.
 ·
Notícia · Societat civil
L'Assemblea Nacional Catalana avança cap a la seva constitució el 10 de març
L'organització durà a terme un acte aquest dilluns per explicar la feina feta i els objectius de futur. L'alcalde de Vic i promotor de l'Associació de Municipis per la Independència, Josep Maria Vila d'Abadal, intervindrà a l'acte per mostrar les complicitats entre les dues entitats.

 ·
Crònica · Afers religiosos
Sacerdots d'Euskadi per la pau i la reconciliació
Sacerdots bascos convoquen la jornada "Les 3 hores de Gernika per la Pau i la Reconciliació" per contribuir a la pau i la convivència a Euskadi.

 ·
Recull de premsa · Política
Carnes-Valls: "El PSC corre el risc de tornar al 'vell socialisme'. Encallar-nos en aquest discurs seria ingenu"
"El PSC ha de construir un projecte per a Catalunya que ha de definir una proposta fiscal amb els límits de solidaritat interterritorial que la mateixa Alemanya reclama a la resta dels socis comunitaris".
 ·
Recull de premsa · Societat civil
X. Garcia: "Construir l'Assemblea deu voler dir que no hàgim de passar per allà on ens volen fer passar. Ho sabrem fer?"
"Sabrem veure que els qui ens han conduït a haver-los d'obeir han estat, sobretot, "gent nostra" que han parlat de benestar, progrés, llibertat, creixement, consum, etcètera, sense preveure les conseqüències?".
 ·
Notícia · Política
El Govern estudia mesures legals davant la darrera entabanada de Zapatero
El president espanyol en funcions deixarà el càrrec sense pagar els 759 milions d'euros que es deuen a Catalunya de la disposició addicional tercera.

 ·
Crònica · Internacional
Rússia: urnes 'putinejades'
Toni Reig
Periodista
Stalin va dir que allò que comptava no eren els vots sinó el control de les urnes. Putin deu pensar el mateix perquè, per assegurar la seva victòria a les eleccions legislatives de diumenge passat, va putinejar les urnes a fons, segons han denunciat organitzacions internacionals que van assistir al procés electoral per certificar la seva validesa.
 ·
Recull de premsa · Comunicació
Gifreu: "TVC continua sent una estratègia de país prioritària"
"L'actual responsabilitat de TV3 i de Televisió de Catalunya respecte al futur immediat del català i de la presència de l'audio-visual català en els seus territoris històrics i sobretot a internet és molt més gran que no abans".
 ·
Recull de premsa · Llengua
I.-C. Simó: "La llengua que està en perill és la llengua de tots els catalans, del sud i del nord"
"Com deia Fuster, si no la defensem nosaltres, no vindrà ningú a defensar-la. És imprescindible que escoltem els altres parlants del català i que en fem causa comuna".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí