Dilluns, 30 de juny del 2014 | 20:57
Opinió
La mediació d'Europa
Isidre Palmada
Professor
Un govern sostingut pel 65% del Parlament podria declarar la independència unilateralment. Elaboraria una proclamació de sobirania i l'enunciaria arreu. Altres països ho han fet. Europa ho hauria d'entomar.
Crònica · Societat civil
Ã’mnium, eina per a construir el futur
Miquel Sellarès
Periodista
A dia d'avui Òmnium Cultural avança progressivament i regular cap a dues fites: la de gaudir de 50.000 socis i la de poder-se autofinançar. Aquesta evolució d'Òmnium és la conseqüència de la continuitat de més d'una dècada de l'entitat en la qual s'hi han viscut dues etapes molt definides: la presidida per Jordi Porta, qui va eliminar les "teranyines del passat" i el resistencialisme bastint una associació nova, moderna i renovaada generacionalment; i l'etapa presidida per Muriel Casals.
 ·
Notícia
Avancem deixa el PSC i es dirigeix a les municipals
Pocs dies després que un dels pesos pesants del PSC, Joan Ignasi Elena, hagi abandonat el Titanic que suposa, hores d'ara, el PSC, el grup crític del partit dels socialistes de Catalunya, Avancem, ha escenificat la ruptura definitiva amb el partit
 ·
Llibres / revistes
País vulnerable
 ·
Crònica · Internacional
El Califat dels islamistes està rebentant les fronteres de l'Orient Mitjà
Antoni Reig
Periodista
El mapa polític de l'Orient Mitjà està en transformació. Les fronteres establertes estan saltant pels aires. La proclamació del Califat dirigit pels islamistes de l'Estat Islàmic de l'Iraq i el Llevant (EIIL), els segrestadors del periodista català Marc Marginedas, significa el redisseny i desaparició dels límits entre Síria i l'Iraq.
 ·
Recull de premsa
Ramoneda: "L'independentisme ha arribat per quedar-se i els que el veuen com un joc de CiU estan cecs"
"Si es dóna la impossibilitat d'una consulta legal i homologable, és millor que la ciutadania voti per altres vies (eleccions autonòmiques, per exemple) que córrer el risc d'un referèndum fora de la legalitat".
 ·
Recull de premsa
Casals: "La societat catalana espera la contribució d'Òmnium perquè fa 53 anys que estem al servei de la llengua, la cultura i el país"
"Els darrers 11 de Setembre han estat clarament l'expressió d'un poble que vol arribar al Tricentenari del 1714 exercint el dret inalienable de decidir el seu futur"
 ·
L'acudit
Per Puyal
 ·
Crònica · Seguretat
Fernández Díaz pot ser un perill per la democràcia
L'actual ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, està accentuant la seva deriva radical tant en els aspectes ideològics nacionalistes espanyols com en els religiosos. Aquest és un canvi que ha sorprès una part important de les persones que van conèixer Fernández Díaz fa uns anys, quan intentava donar una imatge un tant liberal.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí