Dijous, 29 de gener del 2015 | 18:10
 ·
Crònica · Política
Bosch i Martí, una candidatura coherent per la capital de la nació
Aquests darrers dies, a les bases sobiranistes de republicans i socialistes, hi ha una certa eufòria després d'unes setmanes de desconcert. ERC, sense oblidar l'objectiu del 27-S i la independència, creu que s'ha de bolcar en les eleccions municipals i reforçar o guanyar el govern de la capital del futur estat. Per conduir aquest assalt en tota regla a l'Ajuntament de Barcelona, Esquerra ha escollit un candidat que  fa molts anys que coneix la capital: Alfred Bosch.
Crònica · Política catalana
5 objectius de l'independentisme, des d'avui fins al 27S
Roger Buch (@rogerbuch)
Politòleg. blocdenroger.blogspot.com
Una victòria clara de l'independentisme el 27S és condició necessària però no suficient per proclamar l'estat propi amb garanties d'èxit. Sembla que el setembre sigui molt lluny, però cal arribar-hi amb els deures ben fets. Aquests són cinc objectius que caldria tenir assolits abans d'anar a votar al setembre.
 ·
Crònica · Informe SIC
Fracàs de la manifestació contra Jordi Pujol
És evident que a la societat catalana en general li ha dolgut les declaracions de l'expresident Jordi Pujol autoinculpant-se, però fins al moment no hi ha hagut cap manifestació popular contra aquest referent històric del catalanisme. Allò que sí que s'ha produit són diversos muntatges de nuclis reduïts de manifestants --pràcticament sempre les mateixes persones-- que s'han manifestat davant de la residència particular de Jordi Pujol.
 ·
Crònica · Afers religiosos
El fil directe entre el Papa i el cardenal Sistach tranquil·litza l'Església a Barcelona
El Papa Francesc manté fil directe amb Lluís Martínez Sistach, cardenal arquebisbe de Barcelona. Aquesta bona noticia tranquil·litza l'Església a Barcelona i Catalunya.
 ·
Recull de premsa
Marín: "El sobiranisme català només té dues amenaces reals. Totes dues internes"
"Les dues amenaces internes: l'excés de tacticisme de partit i no mantenir una línia de tolerància zero amb la corrupció. Quini sentit tindria que el president Mas s'amagués davant del cas Pujol?"
 ·
Recull de premsa
Ribera: "La successió a l'ANC en vigílies de la campanya electoral més transcendental fa més nosa que servei"
"Els estatuts, amb bona voluntat i entesa àmplia, deixen alguna escletxa per retardar aquesta renovació de càrrecs fins a la tardor. [Això] Permetria a l'actual equip dirigent culminar el cicle".
 ·
Crònica · Política catalana
Quin paper juga Duran i Lleida?
Andreu Pujol
Historiador
Ja fa mesos que llegeixo independentistes optimistes donant Duran i Lleida per políticament mort. El darrer cop que van cantar victòria va ser quan es va saber que s'havia donat d'alta al Col·legi d'Advocats de Barcelona. "Prepara el terreny per abandonar la política", deien. Després s'ha vist que era una maniobra propagandística mestra, afegint-se a la defensa de Joana Ortega en la querella per desobediència arran del 9N.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí