Dilluns, 4 de gener del 2016 | 14:24
Opinió · Política catalana
Les maleïdes llistes
Marc Costa
Advocat i politòleg
Ja tenim la resposta definitiva (i legítima) de la CUP. Es neguen rotundament a investir com a president a Artur Mas, encara que el procés sobiranista rebi una forta batzegada. Però una vegada superat el dol i la decepció, cal només aixecar-nos, tornar a treballar i, sobretot, il·lusionar-nos novament per aquest gran anhel. Lamentar-se serveix de poc.

Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
Al març: ni un pas enrere
Al març, unes noves eleccions nacionals catalanes han de ser transparents i cadascú hi ha d'anar amb la seva ensenya. Ara ja no hi haurà cap plebiscit i caldrà que cada força política s'hi presenti sense complexos i amb els seus propis dirigents.
 ·
L'acudit
Per Puyal
Opinió · Política catalana
La CUP Boom !
Isidre Palmada
Professor
El dia 3 de gener s'esperava una solució salomònica. De desempat. El Secretariat de la CUP posava a discussió les opcions 3 i 4 de l'assemblea de Sabadell. Novament. Tot i haver estat sostingudes per menys de 150 vots.

 ·
La fotografia · Política catalana
L'últim intent d'uns patriotes de l'ANC
Membres de l'ANC es tanquen a l'Escola Pia Nostra Senyora de Barcelona
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Sellarès: "Reflexionar i reaccionar"
En un article al Punt Avui el periodista Miquel Sellarès reflexiona sobre la revolució política però també social que ha patit Catalunya en els últims mesos i demana unitat de cara a tirar endavant el procés ja sigui conformant govern o ,si això no fos possible, anant a unes "noves eleccions nacionals definitives".
 ·
Recull de premsa · Política
Borja de Riquer: "La vella Espanya no vol canviar"
En un article a la Vanguardia Borja de Riquer afirma que "en el cas es­panyol, s'havia construït una història ortodoxa de matriu castellana que primer va voler ignorar l'existència de pobles amb personalitat prò-pia, i després, quan alguns van pretendre "cristal·litzar políti­ca­ment", es va negar a acceptar-los".
Opinió · Política
El futur social i el referèndum són impossibles a Espanya
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
"En Comú Podem" va guanyar les eleccions del 20-D davant dels dos partits independentistes per diverses causes. La més important és que ni ERC ni Llibertat i Democràcia no van posar la situació d'emergència social que viu la societat catalana en el centre del seu missatge.

 ·
Crònica · Política
Gosar equivocar-se
Ivan Mambrillas
El procés no s'hegemonitza aturant-lo. Diumenge vam comprovar que l'autèntic dilema que divideix (bifurca?) la CUP no és el pueril, i ad hominem, Mas sí, Mas no, sinó: "val la pena de tirar endavant un procés constituent cap a la independència malgrat que el lideri provisòriament el centredreta" contra "no val la pena de tirar-lo endavant fins que no l'hegemonitzi l'esquerra".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí