Divendres, 15 de abril del 2011 | 19:27
Opinió · Política
Ben retratats
Salvador Cardús
Degà de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la UAB
Tot va tan de pressa, que sembla que la consulta de diumenge passat ja fa mesos que es va celebrar. Cremem etapes a una velocitat que no ens en deixa gaudir massa estona de res. Diumenge teníem l'alegria d'uns grans resultats, perquè sabem que la independència de Catalunya només depèn de si som prous a voler-la. Hi va haver molta intel·ligència –gràcies, Alfred Bosch- i capacitat de sumar voluntats.
 ·
Crònica · Anàlisi política
Salmond: astúcia i determinació
Marc Sanjaume
Politòleg
Ahir, a la Royal Scottish Academy of Music and Drama de Glasgow, el primer ministre escocès, Alex Salmond, presentà el programa de l'SNP per a les eleccions del proper 5 de maig. Les enquestes assenyalen que un SNP tocat pel desgast dels anys al govern comença a remuntar i s'acostaria als laboristes en intenció de vot.
 ·
Crònica · Euskal Herria
Acabar amb ETA i amb l'independentisme
És l'obsessió del PP i el PSOE. L'objectiu dels dos principals partits espanyols passa per derrotar ETA i, de retruc, anorrear l'independentisme basc. Sobretot això últim, si no la victòria no seria completa. Els preocupa la il·lusió que pot generar Bildu i, per això, populars i socialistes han acordat impugnar totes les seves llistes.
Opinió · Política
Relleu de lideratges polítics?
Fèlix Martí
Expresident de L'Opinió Catalana
Amb la imponent manifestació del 10 de juliol i amb els resultats de  les consultes sobre la independència queda clar que la ciutadania de Catalunya expressa un rebuig de l'estat de les autonomies per la negativa a reconèixer els nostres drets  nacionals en els camps polític, econòmic i cultural.
 ·
Notícia · Política
Reformulant i bastint de contingut el projecte de l'Esquerra del futur
La Fundació Irla, amb els exconsellers Josep Huguet i Joan Manuel Tresserras al capdavant, obre un fòrum amb l'objectiu de marcar les línies mestres de l'ERC dels propers deu anys.
 ·
Notícia · País Valencià
L'Ajuntament de València prohibeix un acte en memòria de les víctimes del franquisme
El consistori de Rita Barberá vol impedir l'homenatge a les víctimes del franquisme soterrades a les fosses comunes del cementiri general de la ciutat.
 ·
Notícia · Societat civil
I tu, ja et matricules en valencià?
Davant l'immobilisme de la Conselleria d'Educació del govern Camps, Escola Valenciana s'ha posat a treballar en previsió al període de matrícula escolar que començarà les properes setmanes al País Valencià pel curs 2011-2012.
 ·
Notícia · Esport i Ciutadania
Mestalla tornarà a posar a prova els timpans dels aficionats per silenciar els xiulets a l'himne espanyol i al rei
La Federació espanyola de futbol ha contractat 100.000 watts per assegurar que l'himne espanyol sonarà durant la final de la Copa del rei que disputaran el Barça i el Madrid el 20 d'abril.
 ·
Recull de premsa · Política
Carles Ribera: "Espanya és un artefacte polític fet contra els interessos de Catalunya"
El periodista Carles Ribera ha indicat que la millor bandera per brandar el dia 14 d'abril "no és pas la tricolor sinó quatre barres amb estrella solitària sobre triangle blau".
 ·
Recull de premsa · Societat civil
Jaume López: "L'ambient festiu del 10A hauria de fer parlar del català il·lusionat"
Jaume López ha indicat que, des de l'èxit de la passada consulta sobre la independència a Barcelona, s'hauria de començar a parlar del "català il·lusionat".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí