Dimarts, 27 de gener del 2015 | 18:06
Opinió · Política
No hi renunciem
Enric de Vilalta
Coordinador de l’Àmbit de política lingüística d’ICV i membre del Nucli coordinador de l’Àmbit de Fet Nacional d’ICV
Jo no era partidari d'endarrerir les eleccions. Estava convençut que calia fer-les abans de les municipals i no quedar subsumits en el cicle electoral espanyol. Tampoc no m'agrada la data, tot i que la fórmula s'acosta a la meva (llistes diverses amb --qui en vulgui-- punt comú). Allò que vull són eleccions per fer la independència –ja que l'Estat espanyol no ens permet fer el referèndum– i (si pot ser) amb una hegemonia de les esquerres que permeti fer-la des de l'esquerra i governar el mentrestant des de les esquerres.
Opinió
Decidir per nosaltres mateixos
Jordi Xuclà
Diputat al Congrés per Girona
Recordo que fa uns mesos vaig escriure sobre l'efecte Syriza a la política catalana i espanyola. En aquell moment tot eren especulacions en relació amb futur electoral d'una formació política com la que lidera el proper primer ministre Alexis Tsipras.
 ·
La fotografia · Política
NECat i Moviment Catalunya es fusionen per formar MES
MES ha aprovat aquesta setmana la fusió de NECat i Moviment Catalunya en la seva primera assemblea fundacional, que s'ha celebrat aquest passat 24 de gener a les 10 hores a la seu de l'ESCI-UPF (passeig de Pujades, 1) de Barcelona.
 ·
Crònica · Tecnologia i país
"Big Data": Dades massives per viure millor
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo
El món de la tecnologia està impregnat de sigles, acrònims i neologismes que, dia rere dia, s'incrementen i augmenten, com a conseqüència, principalment, de la revolució tecnològica que estem vivint.
 ·
Recull de premsa
Bassas: "Amb la corrupció no s'hi hauria de jugar. I menys en l'any clau del procés"
"Ja estem acostumats que les comissions d'investigació no facin honor al seu nom, però quan la societat està molt escaldada amb la corrupció no s'hi hauria de jugar. I menys en l'any clau del procés".
 ·
Recull de premsa
Torra: "Fins ara l'unionisme s'ha refugiat en la força de l'imperi de la llei, l'insult i la frivolitat"
"Ja és hora que encara hàgim d'escoltar un sol argument per seguir un dia més a Espanya que no sigui el de la por, la legalitat o l'expulsió al cosmos o a illes desertes".
 ·
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació
Lara torna a pactar amb Soraya Sáez de Santamaría
José Manuel Lara, totpoderós editor de Planeta, sap que per sobreviure ha de pactar amb el govern de l'Estat. I ho ha fet amb el PSOE i amb el PP, i s'ha preparat per fer-ho, si cal, amb Podemos. És evident que, per la seva ideologia política, quan Lara ha estat més còmode ha estat amb governs del PP, ja que hi coincideix en plantejaments econòmic i social, i amb el seu nacionalisme espanyol.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí