Dimarts, 22 de setembre del 2015 | 08:08
Crònica · Política catalana
L'escàndol de La Vanguardia i el grup Godó
El grup Godó, històricament sempre ha fet "la puta i la ramoneta" amb el poder. Les sucoses subvencions per a la premsa de la Generalitat, del Govern de l'Estat i de les empreses de l'Ibex-35 han condicionat de sempre la seva línia editorial, tot i els intents d'alguns dels seus directors de voler fer un diari amb credibilitat i independent, com també molts del seus professionals en plantilla i col·laboradors.
Opinió · Política catalana
Mai ningú no va dir que seria fàcil....
Jaume Marfany
Filòleg
Diumenge 27 de setembre, la independència guanyarà a les urnes. Guanyarà a la manera d'aquest país: democràticament i pacíficament. Guanyarà de manera inqüestionable i les candidatures que incorporen en el seu programa la independència començaran la construcció d'un nou país.


 ·
Crònica · Política catalana
El miracle dels pans i els peixos de Societat Civil Catalana
De tan vius que són els promotors de Societat Civil Catalana (SCC) es passen de llestos creient que la societat civil de veritat, no la seva fantasmada, s'ho empassa tot.
Algun dels seus prohoms es vanta que la denominació de la seva mini-associació va ser una provocació per a l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, però aquest intent
 ·
Crònica
10 anys de sobirania plena a Internet

Estem vivint uns moments molt intensos, políticament parlant. Aquest proper diumenge, la ciutadania d'aquest país, mitjançant el seu vot, decidirà quin vol que sigui el futur del nostre país. Estem parlant de dotar a Catalunya de la sobirania plena, d'un valiosíssim instrument com és el de tenir un Estat propi.

 ·
Recull de premsa
Artur Mas: "La Constitució catalana l'han de redactar els que hagin votat sí el 27-S i els que hagin votat no"
El diari Ara publica una extensa entrevista d'Antoni Bassas al president de la Generalitat i candidat de Junts pel Sí, Artur Mas, en què destaca la seva voluntat que Espanya no surti perjudicada amb el procés català
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Pugès: "Sobirania econòmica i pors"
En un article a El Punt Avui, Pere Pugès opina que "els qui veritablement tenen por són ells" i "han fet sortir l'armada financera a dir que la independència serà el desastre per a Catalunya".
 ·
Recull de premsa
Boix:"Dins d'Espanya, l'autonomia catalana no té ni tindrà mai cap garantia real davant de les interferències constants del poder central"
Carles Boix, el seu article al diari Ara, creu que "les eleccions de diumenge són un referèndum imperfecte sobre la posició dels catalans davant de la possible constitució de Catalunya com a estat independent. [...] Però referèndum al capdavall". I afirma que la seva opció és el sí (Junts pel sí).
Opinió
La llei i la democràcia
Jordi Porta
President de la Fundació Enciclopèdia Catalana
L'argument fonamental dels contraris al procés cap a la independència de Catalunya és el de respecte a la llei. Fem un breu repàs històric de com ha respectat la llei l'Estat Espanyol.

Opinió · Política
Estats quid pro quo
Marc Gafarot
Investigador del CIDOB
Un "I scratch your back and you scratch mine" o quelcom de similar li devia dir el president dels EUA Barack Obama al Rei Felip V (de Catalunya) durant la visita d'aquest darrer a la Casa Blanca. Pels no iniciats es tracta de l'expressió equivalent del famós quid pro quo

Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí