Dimarts, 9 de desembre del 2014 | 21:59
Opinió
Com evitar l'efecte dels 'trolls'
Marta Rovira
Sociòloga
Som ben bé al mig de l'encreuament i hem d'escollir una de les dues vies per arribar a un lloc determinat. Tots dos camins hi porten, però a cadascun d'ells els trolls hi han deixat paranys.
Crònica · Política catalana
Desobeir sense infringir la llei
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
És inútil presentar una candidatura unitària si no es comparteix l'estratègia del Govern d'Unitat posterior a les eleccions plebiscitàries. Aflorarien divergències greus que serien letals per al procés vers la independència. El Consell Assessor per la Transició Nacional va proposar un full de ruta molt subtil per arribar a la independència en el cas altament probable d'una oposició fèrria de l'Estat espanyol a la voluntat majoritària dels catalans.
Opinió
Eleccions? No, gràcies (II)
Isidre Palmada
Professor
Aniria bé tenir el manual que ens guiï per aconseguir la independència dins la Unió Europea, tot i tenint l'estat espanyol bel·ligerant, furiós i exaltat. La tasca és complexa, impossible amb una Europa callada i fent l'orni.
 ·
Llibres / revistes
Crida a un nou país: la república catalana
 ·
Notícia
El 'think tank' del catalanisme més europeïsta
Una bona representació de tot el ventall polític que conforma el catalanisme d'avui dia ha publicat el document teòric Projecte del catalanisme polític en l'horitzó de l'Europa del 2020 per repensar el futur del catalanisme en l'horitzó 2020.
 ·
Recull de premsa
Bosch: "Les finances de la Generalitat no poden millorar modificant el finançament autonòmic. Només la Hisenda pròpia pot aconseguir-ho"
"El govern espanyol té una concepció unitària de l'Estat i, des del punt de vista de la Hisenda, de caixa única".
 ·
Recull de premsa
Carod: "Caldria que els partidaris de la independència anessin a les eleccions espanyoles amb una sola candidatura"
"Seria una llista per a dir adéu i podria enriquir-se amb noms destacats de la cultura, la ciència, l'empresa, el sindicalisme, el món professional..."
 ·
L'acudit
Per Puyal
Opinió
Calma, reflexió i consens
Miquel Sellarès
Periodista
Catalunya es troba en el seu moment més àlgid i històric dels seus darrers 300 anys i és lògic que hi hagi sentiments, il·lusions i fins i tot nerviosisme. Però cal que, entre els sobiranistes, i entre tots els qui volen la independència nacional de Catalunya, hi hagi cohesió, que no vol dir subordinació.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí