Wednesday, 29 de June del 2011 | 19:50
 ·
Crònica · Política catalana
La independència fractura la societat. I la dependència?
Roger Buch
Politòleg
Aquest matí el Centre d'Estudis d'Opinió ha publicat el 2n baròmetre de 2011 i per primera vegada s'ha preguntat directament per la independència de Catalunya. La pregunta exacta no és sobre sentiments sinó sobre "Si demà es fes un referèndum  per decidir la independència de Catalunya, vostè que faria?".
 ·
Notícia · Política
El 'Sí' a la independència guanyaria en un referèndum d'autodeterminació
El 42'9% dels catalans votaria a favor de la independència, el 28'2% votaria en contra i el 23'3% s'abstindria, segons el CEO. A més, el 75% dels enquestats vol que Catalunya recapti els seus impostos
 ·
Notícia · Política
CiU s'imposaria al PSC en les estatals i la insatisfacció política creix espectacularment
El CEO afirma que la federació nacionalista augmentaria el seu avantatge respecte el PSC fins als 4'8 punts. Un 60% de catalans considera la situació política dolenta o molt dolenta.
 ·
Crònica · Pla de lleida
El senyor de la crosta i Àngel Ros
Ivan Mambrillas
Va exhortar el país a arrencar la crosta nacionalista de TV3 i es va fer famós. La plasticitat de l'expressió explica, en part, l'enorme impacte d'una demanda que, formulada en termes menys connotats ("TV3 hauria de desprendre's de la ideologia nacionalista"), no hauria estat, per sòlita, tan públicament atesa.
Opinió · Política
"Perro ladrador, poco mordedor"
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Només han passat tres mesos des que 250.000 barcelonins van votar a favor de la independència i un any del milió de persones que es van manifestar contra la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut aprovat en referèndum.
Opinió · Política
365 dies després
Jordi Turull
Diputat de CiU al Parlament de Catalunya
Fa un any el Tribunal Constitucional sentenciava l'Estatut i el deixava en via morta. El Constitucional va anul·lar uns quants articles que aguantaven el text estatutari com si fossin la columna vertebral:
 ·
Notícia · Política
Castells lamenta la "demagògia" de CiU per "distorsionar" la realitat econòmica
L'exconseller critica també l'actitud "revengista" del govern i reivindica la "lleialtat" i el "sentit institucional" perquè "els governs passen", però la institució "continua".
 ·
Notícia · Illes Balears
Jaume Mateu adreça una carta a José Ramón Bauzá per recordar-li les seves obligacions vers la llengua pròpia
El president de l'Obra Cultural Balear (OCB), Jaume Mateu, ha adreçat aquesta setmana una carta al nou president del Govern de les Illes Balears, José Ramón Bauzá, per recordar-li les seves obligacions.
 ·
Notícia · Política
"No s'ha d'oblidar la sentència del TC pel que ha significat de befa per al nostre país"
L'expresident Jordi Pujol ha dit que la sentència del TC d'ara fa un any és "una vergonya per a ells" i per a "tots plegats": "Però les conseqüències són per a nosaltres".
 ·
Crònica · Internacional
Síria: els alauites fan neteja de sunnites i preparen un mini Estat propi
Toni Reig
Periodista
La matança de manifestants pacífics a Síria no s'atura. Passa del miler de morts i ningú no fa res més que mirar-s'ho, alguns formulen condemnes verbals com a màxim. El règim baasista del president Assad té llicència (internacional) per matar.
 ·
Notícia · Política
Debat de política general: Ridao acusa ZP d'aprofitar la crisi per "recentralitzar" l'estat i Duran demana eleccions a la tardor
Zapatero va protagonitzar el darrer debat de política general com a president del govern espanyol acorralat per les crítiques i les peticions d'eleccions anticipades.
 ·
Recull de premsa · Política
Carod: "Hi ha d'haver espai per a una opció progressista, d'esquerres i inequívocament nacional"
"Una opció on càpiguen els catalans progressistes que volem un estat per a Catalunya, de debò, lluny de la retòrica federalista o independentista".


Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí