Dimecres, 18 de abril del 2012 | 19:22
 ·
La fotografia · Política
"País lliure, llengua viva": ERC defensa el català
Esquerra ha engegat la iniciativa "País lliure, llengua viva" amb la qual repartirà 40.000 llaços pel català arreu dels Països Catalans el dia de Sant Jordi.
Opinió · Política
El setge... i una cinquena columna?
Miquel Strubell
Sociolingüista
M'ha colpit El Setge, article de Manuel Cuyàs al Punt Avui. És greu (sóc ingenu?) que un conegut seu de confiança li hagi assegurat que Madrid prepara la guerra bruta per aturar el procés cap a la independència, amb dossiers sobre líders catalans per desprestigiar-los (i potser per fer-los xantatge) quan les forces vives vulguin fer-los servir.
 ·
Crònica · Pla de lleida
L'antimonàrquic sobrevingut
Ivan Mambrillas
L'antimonàrquic sobrevingut s'assembla a aquell individu que va deixar d'admirar Franco en assabentar-se que el general havia aprofitat decennis de cabdillatge per enriquir la família. Incapaç d'advertir ni un sol ribet d'ignomínia en la dictadura, el tal home no va poder tanmateix beneir les rapinyes de Carmen Polo a les joieries espanyoles.
 ·
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Dijous 19 abril: Presentació de L'herència del PSAN
El proper dijous 19 d'abril es presenta L'herència del PSAN en el marc de la Fundació Irla. Durant els anys 70 el Partit Socialista d'Alliberament Nacional dels Països Catalans va ser el referent de l'independentisme català.
 ·
Notícia · Societat civil
Escola en català inicia una campanya per defensar la immersió lingüística
L'entitat ha proposat enviar correus electrònics de manera massiva als jutges del Suprem, després de l'èxit dels 58.500 enviats als del TSJC.
 ·
Recull de premsa
Cardús: "L'agitació d'espantalls per tal que els catalans es desdiguin de l'emancipació nacional tot just ha fet els primers passos"
"Un dia, contra tota evidència, diuen que seríem un dels països més pobres d'Europa. L'altre, anuncien els gravíssims perills de la ruptura d'una cohesió social fins ara garantida a preu de submissió colonial".
 ·
Recull de premsa · Política
Tresserras: "En comptes de construir l'estat, junyeixen la nació"
"La CCMA [...] aviat va ocupar un espai central en el redreçament i l'autoestima del país. [...] Ha fet de motor del sector audiovisual. Ha enfortit la llengua i la cultura catalanes".
 ·
Llibres / revistes
La conquesta de Catalunya
 ·
Llibres / revistes
L'autonomia que ens cal és la de Portugal
 ·
Crònica · Política catalana
Cimera Mas-Junqueras: ara sí?
Artur Mas ha decidit començar les converses amb els partits catalans per negociar el pacte fiscal reunint-se amb Oriol Junqueras. L'ordre de l'agenda no és casualitat i el president de la Generalitat ha volgut fer un gest de cara als republicans, per mirar de recuperar la complicitat perduda els darrers mesos, especialment després del pacte CiU-PP per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí