Dijous, 15 d'octubre del 2015 | 13:22
 ·
La fotografia · Política catalana
El nacionalisme espanyol i el seu Estat consoliden el president Mas
Opinió · Memòria històrica
75 anys de la mort del president Lluís Companys
Josep Poca
Escriptor

Lluís Companys, home oblidat, menyspreat i vilipendiat durant la llarga nit franquista, és un d'aquests personatges que mereixen una reflexió serena i un judici equilibrat.Setanta-cinc anys, però, comencen a ser prou anys per poder-nos arriscar a exercir amb capteniment aquesta visió desapassionada.

Opinió · Política catalana
15 d'octubre: dignitat nacional
Miquel Sellarès
Periodista
L'Espanya oficial ha despertat i els seus mitjans de comunicació, que havien negat sistemàticament que el 27-S fos un plebiscit, ara en són els màxims defensors i, ignorant els resultats i transformant-los, han volgut creure's que havien perdut els sobiranistes per quedar-se tranquils.
 ·
Crònica · Afers religiosos
El Papa denuncia el genocidi en la conquesta d'Amèrica
El sobiranisme espanyol celebra el 12 d'octubre com la festa de la Hispanidad. El sobiranisme català considera que el 12-O recorda el genocidi practicat pels espanyols a Amèrica. L'argentí Jorge Bergoglio, avui Papa Francesc, denuncia el genocidi dels colonitzadors.
 ·
Crònica · Política catalana
Convertiran Catalunya en Albània
Ivan Mambrillas
Hi ha una diferència essencial entre les caricatures denigrants que els conservadors fan de l'esquerra antagonista i les caricatures denigrants que aquesta fa d'aquells.
Mentre que els espantalls preferits per la dreta semblen moguts per una mòrbida sobreestimació de les forces de l'enemic ―"Syriza nacionalitzarà empreses privades!"...
 ·
Notícia · Illes Balears
Barceló: "L'opció que jo fos president no va estar mai damunt la taula"
Biel Barceló, líder de Més i vicepresident i conseller de Turisme del Govern Balear, ha explicat que no va ser president en lloc de Francina Armengol per una qüestió numèrica, ja que el PSOE tenia més diputats que Més (15 sobre 9) i Podem no li va garantir mai el suport dels seus 10 escons.
 ·
Recull de premsa
Cardús: ""A partir d'ara, la promesa de normalitat ha de ser més convincent que la d'una excepcionalitat inacabable"
En un article al diari Ara el sociòleg Salvador Cardús i sota el títol "El final de l'independentisme" afirma que "de la resistència i la reivindicació cal passar ràpidament a una fase constructiva i a l'assumpció —també mental— de totes les responsabilitats pròpies d'un estat independent"
 ·
Crònica · Informe SIC
Informe SIC: Fracàs i crispació de l'extrema dreta el 12-O
Entre els sectors periodístics i els serveis d'informació, tant de l'Estat com de diferents països del nostre entorn, hi havia un gran interès en conèixer quina seria la reacció de l'espanyolisme militant i ultra en l'anomenada Diada Nacional del 12 d'Octubre.



Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí