Wednesday, 1 de June del 2011 | 19:39
 ·
Entrevista · Política
"El PP ha passat al centre de la política catalana"
Ferran Casas
Periodista
Ferran Casas repassa en una entrevista a Tribuna.cat com ha quedat el panorama polític català després del 22-M. El periodista destaca el nou paper que tindrà el PP, perfila què pot passar amb les forces del tripartit i posa la lupa en els partits minoritaris que prenen cada vegada més força. Ara bé, subratlla que en el govern de CiU no es veuran canvis substancials fins després de les eleccions estatals.
 ·
Crònica · Política catalana
El sistema català de partits, un fet diferencial de pes
Roger Buch
Politòleg
Diuen que a l'acampada de la plaça Catalunya s'hi va veure una pancarta que demanava la fi del bipartidisme. Qui la va escriure deuria viure mentalment força lluny de la plaça, ja que Barcelona és la capital d'un país amb un sistema de partits polítics força més complex.
 ·
Crònica · País Valencià
Abans de dir "hola"
Ni tan sols no s'han constituït les noves Corts valencianes, que el Consell ja ofrena els primers regals en forma de futures lleis als seus governats. Alejandro Font de Mora, qui fins ara ha estat conseller d'Educació de Francisco Camps i que temps enrere va anunciar que no repetiria pel cansament que acumula, ha volgut acomiadar-se'n amb una de ben grossa.
 ·
Crònica · Política
Vés-hi i demostra-ho, barrut
Ivan Mambrillas
Aquella acció col·lectiva que consisteix a votar Portabella "perquè està bo", o el partit d'Anglada "per fer fora els moros", li mereix, al sagaç opinador liberal, que sap escrutar el món sense prejudicis ideològics, la més circumspecta de les anàlisis:


 ·
Crònica · Internacional
Indignats, populistes i extrema dreta
Toni Reig
Periodista
Les mobilitzacions dels indignats espanyols han suscitat un ampli ressò internacional, especialment a Europa. La major part de les anàlisis i comentaris publicats situen aquest moviment entre els populismes, tan estesos en els últims anys arreu del continent (vegeu els articles dels passats dies 20 i 28 d'abril).
Opinió · Política
La política del fàstic
Marta Rovira
Sociòloga
La demagògia ens corre per les venes amb la mateixa intensitat que la ingenuïtat. Cal celebrar la ingenuïtat, perquè forma part de la bona fe. I la demagògia, segurament no la podrem corregir mai del tot.
 ·
Notícia · Política
El PP de Sineu es desmarca del Circo Balear
Els recents esdeveniments a Sineu continuen duent coa. A la performance ridiculista del Circo Balear ara s'hi ha afegit l'amenaça d'una sanció per part del Consell.
 ·
Notícia · Política
L'aliança en successions i vegueries acosta CiU i PP pels pressupostos
La reducció de l'impost ha tirat endavant amb el suport de convergents i 'populars', a més de Laporta. Ciutadans s'ha afegit al grup per ajornar la constitució de les vegueries.
 ·
Recull de premsa · Política
A. Sáez: "Mas ha de reconèixer que la centralitat a Catalunya és cosa de dos"
"Si de veritat el president Mas vol l'abstenció del PSC, hauria de posar el marcador a zero. Reconèixer, en primer lloc, que li convé per mantenir inalterat el preu del seu futur suport a Rajoy" ha sentenciat Albert Sáez.
 ·
Recull de premsa · Política
P. Letamendia: "Bildu està sent un gran canal d'expressió de la indignació d'aquest poble"
Paco Letamendia ha explicat a l'article La construcció de l'hegemonia que PSE i PP volen barrar el pas a Bildu: "El PP manté les postures més dures en el tema dels presos, i parla de tornar a il·legalitzar l'esquerra abertzale quan arribi al poder. [...] Doncs bé: cal fer exactament el contrari".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí