Dilluns, 3 de desembre del 2012 | 19:57
Opinió
Necessitem un govern excepcional
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
El poble català ha donat un suport excepcional a les forces que s'han compromès a convocar un referèndum sobre la independència de Catalunya. A les eleccions del 25-N el poble ha elegit 87 diputats partidaris del plebiscit, en contra de 28 que s'hi posen i de 20 que la condicionen a l'autorització del Govern espanyol. Aquest resultat extraordinari té força moral, perquè s'ha assolit amb una participació del 70% dels ciutadans amb dret a vot, després de la brutal campanya basada en la por, portada a terme per l'Estat Espanyol i la brunette mediàtica.
 ·
Notícia · Política catalana
Vila d'Abadal abandona mentre Duran i Lleida empeny contra l'independentisme
Duran i Lleida ha demostrat que no li agrada perdre. Ni tan sols quan la lluita és contra tot un país sencer que vota a favor d'un referèndum d'autodeterminació. Aquesta setmana Josep Maria Vila d'Abadal, l'eterna frontissa al lideratge de Duran, ha abandonat Unió. El motiu l'ha deixat clar: "Duran i Lleida s'ha apropiat del partit".
 ·
Notícia · Societat civil
Muriel Casals viatja a Brussel·les per fer arribar la veu de la societat civil catalana a la UE
Òmnium Cultural ha iniciat un pla d'internacionalització del cas català amb el qual vol traslladar les inquietuds de la societat de Catalunya portes enfora. La presidenta d'Òmnium es reunirà amb alts funcionaris i eurodiputats de la UE en els propers dies.
 ·
Recull de premsa
Gifreu: "No es pot parlar del fracàs del projecte de transició nacional de Mas"
"L'aposta de la gran manifestació de la Diada –i després també de Mas– no ha quedat tocada el 25-N, malgrat tota l'artilleria del PP i dels aparells de l'Estat espanyol, sinó justament reforçada".
 ·
L'acudit
Per Puyal
 ·
Recull de premsa
Ramoneda: "Si a Catalunya hi hagués una àmplia majoria pel sí, seria difícil negar l'evidència. Europa en trauria conseqüències"
"És indispensable que Espanya accepti que es faci el referèndum. És la manera formal de dir que Catalunya [...] se l'accepta com a tal. Sense aquest pas la relació està viciada d'origen".
 ·
Crònica · Madrid
Si Aznar s'inquieta, vol dir que anem bé!
A Madrid se'ls comença a glaçar el riure. A la seu del PP van viure com una victòria el que era un desastre evident de l'unionisme a les urnes. Dos dies després de les eleccions, Aznar, gat vell de l'espanyolisme, va avisar els seus: "Una coalició entre CiU i ERC seria explosiva". Si bramen, vol dir que anem bé.
S'ha dit
"Ara sabem que la força política del nostre país ha de ser plural"
Muriel Casals
Presidenta d'Òmnium Cultural
S'ha dit
"La nostra feina continua: cal convèncer la gent que no s'ha decantat a favor del referèndum"
Carme Forcadell
Catedràtica d'ensenyament secundari
S'ha dit
"La figura d'Oriol Junqueras genera confiança. S'espera de segur que garanteixi l'estabilitat"
Salvador Cardús
Professor de sociologia a la UAB i periodista
S'ha dit
"Semblava que l'alternativa nacional a l'esquerra difícilment es podia fer sense el PSC. Això s'ha invertit i ERC es troba en un lloc de privilegi"
Josep-Lluís Carod-Rovira
Exvicepresident del Govern de Catalunya
S'ha dit
"Volem anar pel món i dir que el President i el cap de l'oposició s'han posat d'acord"
Oriol Junqueras
President d'ERC
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí