Dilluns, 16 de juny del 2014 | 20:19
Crònica · Illes Balears
Illes: les mobilitzacions s'han de transformar en vots
En aquesta segona crònica meva sobre les Illes Balears (la primera: La situació a les Illes i la vaga de fam de Jaume Sastre) voldria reflexionar sobre la necessitat que les Illes i el País Valencià transformin les seves grans mobilitzacions en vots. No pot tornar a passar allò que ja s'ha esdevingut al País Valencià: durant anys, grans mobilitzacions el 9 d'Octubre i altres efemèrides però després, en les eleccions, no es transformava aquest clam.
Opinió
El doble repte del PSC
Carme Arenas
Filòloga, historiadora de l'art i presidenta del PEN Català
La dimissió de Pere Navarro ha accelerat un procés al PSC que no comença ni acaba amb la substitució de l'antic primer secretari per una cara nova, per experimentada o per recanvi generacional que representi.
 ·
TribunaTV
Un país normal #votaresnormal
 ·
La fotografia
Rebuig, resistència i desobediència: nosaltres decidim el model d'escola catalana
La comunitat educativa i la societat catalana, amb Somescola al capdavant, han batut un rècord aquesta setmana: convocar la manifestació més gran mai feta a favor de la immersió lingüística i el model d'escola catala.
Documents
Manifest de Somescola presentat el 14 de juny
Opinió
Política i màrqueting
Manuel Pérez Nespereira
Doctor en història
La irrupció de Podemos i de moviments semblants a l'espai polític espanyol i català ha generat un debat amb dos eixos bàsics.
 ·
Notícia
Jaume Sastre posa punt i final a la vaga de fam després de 40 dies
El delicat estat de salut de Jaume Sastre, en vaga de fam des des de fa 40 dies, ha estat determinat per a la decisió del professor d'acabar amb la seva reivindicació. El president balear, José Ramón Bauzá, no ha fet cap mostra d'apropament a Sastre ni s'ha interessat per la seva iniciativa.
 ·
Recull de premsa
Riera: "Anar pel món amb una tricolor espanyola i una estelada és tota una 'contradictio in terminis'"
"Celebro que els espanyols progressistes demanin la república i que exigeixin poder fer un referèndum. El mateix que esperem que ens donin a les legítimes aspiracions que tenim els catalans de poder decidir el nostre futur."
 ·
L'acudit
Per Puyal
 ·
Recull de premsa
Soler: "Si fóssim un país normal, el dret a decidir seria tan inqüestionable que ni tan sols en parlaríem"
"A Catalunya, ara, no només en parlem, sinó que en fem un cavall de batalla. La consulta ha esdevingut el punt de fuga ideal per a la convergència de tots els catalanismes, un descampat boirós on es pot parlar de tot, però amb la boca petita. I així, anar fent."
 ·
Crònica · Illes Balears
La situació a les Illes i la vaga de fam de Jaume Sastre
Miquel Sellarès
Periodista
Feia prop d'un any que no m'acostava a Mallorca. A més d'anar-hi a presentar les meves memòries, hi he anat per copsar com afecta la transició nacional del Principat al territori.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí