Dimarts, 3 de setembre del 2013 | 19:11
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
La Via Catalana: un pas ferm endavant
La Via Catalana és un pas ferm endavant i també és la constatació que la bona gent del país va per davant dels seus dirigents i organitzacions polítiques. Catalunya durant els darrers 40 anys, perduda ja la generació política de la transició, ha generat una classe política molt oficialista i poruga. Una classe política que s'ha cregut que tenim institucions sense adonar-se'n que aquestes, tot i que serveixen per pagar-los el sou de cada mes, són de fireta i sols serveixen per a donar continuitat a la gran gàbia de l'estat de les autonomies.
Opinió
La guerra de Síria, les lliçons no apreses d'Iraq i les primaveres àrabs
Jordi Xuclà
Diputat al Congrés per Girona
La línia vermella- Un dia, fa un any, el president dels Estats Units, Barack Obama, va dir que la "línia vermella" per la intervenció dels Estats Units a la guerra civil de Síria ─que dura des de fa dos anys i mig i ja ha provocat més de 100.000 morts─ era l'ús d'armes químiques.
 ·
Crònica · Internacional
Anticatalà i amiguet de Hizbullah
Àlex Calvo
Professor de la European University i expert en seguretat i defensa de l'Àsia
Fins i tot rima, fet que podria donar un toc d'humor a un tema que, en el fons, és molt seriós. Parlem del finançament de Hizbullah, quina branca militar ha estat recentment classificada com a terrorista per la Unió Europea.
 ·
Crònica · Política
La resposta de Rajoy
Isidre Palmada
Professor
L'estat no fa vacances. En els pròxims dies, Rajoy ha de donar una resposta a la carta del President. És una qüestió ineludible i seria una infàmia el callar. Des de Catalunya, alguns dels contraris a la independència li han suggerit que sigui condescendent i accepti el repte d'una consulta.
 ·
Recull de premsa
Font: "Farem cadena per dir que no admetem el 'dret de conquesta' i que exigim un tracte digne i democràtic"
"La gran i plural majoria dels catalans i catalanes farem cadena. Per dir que ja n'hi ha prou, que no admetem el "dret de conquesta" i que exigim un tracte digne i democràtic. Que volem un estat propi per a Catalunya".
 ·
Recull de premsa
Requejo: "Catalunya té prou pes econòmic i cultural per ser una referència política internacional"
"Si la majoria de ciutadans segueixen mantenint una posició clara en favor de la consulta i de la independència, i els lideratges polítics i civils es mantenen [...], l'emancipació del país pot ser imparable. La democràcia és sempre un camí obert a millores. Especialment a Europa".
 ·
Llibres / revistes
L'abdicació del rei Joan Carles marca l'agenda
Opinió
Comença el curs decisiu
Joan Rusiñol
Periodista (@joanrusinol)
És inèdit, aquest començament de curs. Catalunya viu una segona Transició: la primera tenia com a objectiu assolir la democràcia; la d'ara, arribar a l'estat propi. Hi ha neguit i il·lusió a l'ambient. Però també la indignació necessària per tantes injustícies que ens toquen de prop i que serveix de motor per dir 'prou'. El període polític que encetem, de setembre a juny del 2014, serà decisiu. Apuntem 3 moviments clau en els propers mesos.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí