Dimarts, 17 de setembre del 2013 | 19:20
Opinió
El camí està traçat
Carles Campuzano
Diputat de CiU al Congrés
La resposta de Rajoy a la carta del President Mas, feta pública després de la massiva Via Catalana de l'11 de setembre, esta desconnectada dels sentiments i anhels expressats per la ciutadania, però és cert que tampoc tanca les portes a res.
Opinió
Com un sol home
Miquel Strubell
Sociolingüista
El país camina, a pas ferm, cap a l'objectiu més legítim que pot tenir qualsevol poble que es valori: la llibertat. Per a tots els que ens vam ajuntar les mans a la cadena, per a tots els que vam sentir l'escalf dels de Vinaròs i dels del Pertús, aquesta llibertat vol dir només una cosa, encara que es pugui dir de diverses maneres. Independència, com la de Letònia, recuperada fa poc més de 24 anys per la seva cadena humana, la Via Bàltica.
 ·
Notícia
Nou grup al PSC: Socialistes pel Dret a Decidir
El nucli dur del Partit dels Socialistes de Catalunya comença de debò a prendre les regnes del partit d'una definitiva vegada. A la participació de Marina Geli a la Via Catalana i el lideratge de Joaquim Nadal del Pacte gironí pel dret a decidir s'hi han sumat ara Montserrat Tura i Laia Bonet que, entre d'altres, han format el grup Socialistes pel Dret a Decidir.
 ·
Crònica · Tecnologia i país
Xarxes socials i #ViaCatalana
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions
La Via Catalana, la cadena humana de 400 km que va unir el nord amb el sud del Principat de Catalunya durant la Diada, fou un èxit sense precedents. Una acció històrica de la societat civil d'aquest país que va mobilitzar més de 1,6 milions de catalans i catalanes.
 ·
Llibres / revistes
Catalunya, un pas endavant
 ·
Notícia
Els eurodiputats catalans, balears i bascos, contra la política lingüística de Bauzá
El govern balear no podia trobar més oposició a la seva política de destrucció lingüística. Sumats a la gran part de la societat civil balear, a una part molt majoritària de l'ensenyament balear, a la resta de partits polítics del territori i al TSJB, s'hi han afegit ara els eurodiputats catalans, balears i bascos.
 ·
Recull de premsa
Muñoz: "La 'majoria silenciosa' podria justificar pràcticament qualsevol situació d'injustícia i dominació"
"La idea de la majoria silenciosa s'ha aplicat en contextos ben diferents. A Espanya, per exemple, hi va fer fortuna el concepte de 'franquisme sociològic'".
 ·
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
Que no s'equivoquin
Diferents especialistes d'Europa i dels Estats Units, i especialistes també de l'Orient Mitjà, han fet una radiografia posterior a la Via Catalana en la qual s'hi apunta a què el motor principal de la reivindicació catalana són les noves generacions. Unes noves generacions compreses entre els 25 i els 45 anys i que estan cansades i esgotades de l'Espanya oficial --no pas del poble espanyol-- i de les seves formes polítiques, les seves litúrgies i la seva voluntat d'assimilació i magnificació de la nació espanyola com a única i indivisible.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí