Dijous, 27 de febrer del 2014 | 17:56
 ·
Notícia · País Valencià
Nova ILP per una televisió i ràdio públiques, de qualitat i en valencià
L'alarmant regressió de drets lingüístics que estan vivint els ciutadans del País Valencià actualment ha fet saltar totes les alarmes a un destacat grup de personalitats que han iniciat una iniciativa legislativa popular (ILP) per un servei públic de ràdio i televisió en valencià.
Crònica · Informe SIC
Espanya contra Rivera i Ciutadans
La perplexitat i l'empipada en el si de Ciutadans (C's) i sobretot en la direcció del partit és, dia a dia, més evident portes endins. En certes reunions s'ha arribat a dir clarament "Espanya ens està donant l'esquena, l'Estat i els seus poders no ens accepten com un partido nacional diuen que som un partit català". La lliçó que rep C's és clara: aquests anys passats han sigut la nineta dels ulls de l'espanyolisme ranci, dels socialistes jacobins d'Alfonso Guerra, del PP d'Alejo Vidal-Quadras, de quatre ximples de l'autoodi com Albert Boadella. Però ara sols continuen fidels a la seva línia els intel·lectuals com Francesc De Carreras, pare espiritual d'Albert Rivera.
 ·
La fotografia · País Valencià
Fabra, entre les cordes
La gravetat de la situació social, política, comunicativa i lingüística al País Valencià no ha provocat ni mig pas enrere del president de la Generalitat, Alberto Fabra. Tres mesos després del tancament unilateral de RTVV, el president compta amb una oposició política i social en bloc i transversal que li demana la dimissió i eleccions anticipades.
Documents
ILP per un servei públic de ràdio i televisió en valencià
 ·
TribunaTV
"Se'n diu democràcia senyor Rajoy, desperti!"
 ·
Notícia · Cultura
Josep Ramoneda, nou president de Grup 62
El filòsof i escriptor substitueix el traspassat Josep Maria Castellet, qui va ser l'ànima d'Edicions 62 des dels inicis dels anys seixanta.
 ·
Llibres / revistes
Com es va unir Catalunya i Aragó
 ·
Recull de premsa
Casals: "Els partidaris d'una Catalunya independent sentim com la nostra il·lusió es basa en realitats"
"La llarga i ampla taula rectangular de la reunió del PNDD al Parlament és una representació força acurada de la nostra realitat política, social i econòmica".
 ·
Recull de premsa
Boix: "Si Catalunya vol assolir una democràcia que funcioni ha de continuar mantenint la tensió cívica"
"Per tenir una democràcia de qualitat [cal] una opinió pública activa, capaç de controlar i disciplinar els seus polítics".
 ·
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
Que s'ha cregut aquesta casta?
L'autoengany sembla l'estratègia de l'Estat: no veure la realitat i no connectar-hi. El ciutadà Felip de Borbó ve a Catalunya a visitar el Mobile World Congress (MWC) i acaba copsant que les coses estan canviant. Però els seus assessors i els poderosos que han fet d'Espanya el seu negoci i els seus privilegis no li ensenyen la realitat, sols s'hi atreveix un empresari jove que li nega la mà.
 ·
Crònica · Política
Europa: més que uns Tractats, més que un mercat
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Mentre els membres de la Comissió Europea, com el seu el President Sr. Durao Barroso a Londres o Vivian Reding a Barcelona, miraven d'intimidar escocesos i catalans amb l'exclusió de la Unió Europea si voten a favor de la separació, a la plaça de la independència de Kiev el filòsof francès Bernard-Henri Levi saludava amb un vibrant discurs als pobles d'Ucraïna alçats per mantenir la seva vocació europeista contra el govern titella de l'autocràcia russa.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí