Divendres, 7 de novembre del 2014 | 21:46
Opinió
n9N: Votació? Votants!
Jaume López
Expresident de l'ACP i soci fundador de la PDD
Quatre idees sobre el n9N: 1. Legalitat contra legalitat. Ja és habitual el discurs que contraposa legalitat a democràcia i situa el 9N en aquesta darrera posició.

Opinió
El deu de novembre
Miquel Strubell
Sociolingüista
Tothom enfoca l'atenció legítimament en el 9 de novembre, però si tot va bé --i els indicis són que hi acudirà molta, molta gent, malgrat les amenaces més o menys sorolloses del Gobierno-- serà d'una transcendència més gran el 10 de novembre. El 10 de novembre s'haurà acabat la treva entre els partits favorables a la consulta, els que van sortir a la foto al Palau de la Generalitat el passat 13 de desembre.
 ·
Crònica · Política catalana
Decàleg d'actuació pel 9N
Miquel Àngel Essomba
Professor de la UAB
Dimarts 4 de novembre d'infart: suspensió del procés participatiu del nou 9N per part del TC, a instàncies del govern central, i ratificació del govern català en el manteniment del procés participatiu per al 9N, així com tot el seu dispositiu. Si durant els propers 5 dies la Generalitat no s'arronsa, podem dir que ha arribat el moment de la veritat.
Opinió
Fer cua per demanar un somni
Marta Rovira
Sociòloga
En una presentació del número 6 de la Revista Mirmanda, República sense République el 2011, Francesc Canosa va fer una definició molt interessant del republicanisme català, assenyalant que és més proper a la matriu americana que no pas a la francesa, perquè es basa en una forta adhesió a la llibertat individual.
Opinió
Nou govern
Isidre Palmada
Professor
Està bé que mantinguem amunt els ànims. Però també hem de poder ser crítics i parlar de les nostres debilitats. Les tenim, oi? I es poden dir, oi? Doncs bé, hauríem de ser conscients que obrim un camí nou, inexplorat encara, i és lògic tenir deficiències.
 ·
Crònica · Seguretat
Els Mossos i el 9N: no caiguem en el parany
El punt al que ha arribat el Procés i el tram final en què ens trobem, fan necessari més que mai, estudiar i considerar els diferents escenaris que es poguessin plantejar.
 ·
La fotografia
Reñé reivindica la transcendència i els actius de Ponent en la futura Catalunya estat
En la conferència de Fòrum Europa a Barcelona, davant membres del Govern català i 200 representants d'àmbits i sectors diversos, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé ha posat en valor la capacitat transformadora de Ponent.
 ·
Recull de premsa
Castellà: "El 10N UDC hauria de proposar un ampli bloc amb un programa de mínim comú per a les eleccions"
"83 anys acumulant un no darrere un altre ens porta a una conclusió: [...] davant la no conformitat d'una de les dues parts a confederar-se, l'única solució [...] seria la independència total".
 ·
Recull de premsa
López Bofill: "Els ressorts de sobirania material s'hauran de construir des de la desobediència"
"Seria un error condicionar una llista única només a una actuació parlamentària que no representi la culminació del procés sinó un acte preliminar dirigit a obrir una nova negociació amb l'Estat espanyol".
Opinió
9N. Catalans: ferms, no tinguem por
Miquel Sellarès
Periodista
Des de l'Estat s'intenta atemorir el país i les nostres institucions nacionals. I és tal la torpesa del govern de l'Estat i dels seus aparells partidistes que ens donen als catalans una nova oportunitat històrica perquè les institucions catalanes es posin dempeus i diguin prou.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí