Dimecres, 30 d'octubre del 2013 | 19:28
Crònica · Política
Drets humans, reconciliació i impunitat
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
La reacció de la majoria dels mitjans de comunicació i de destacats dirigents polítics espanyols a la sentència del Tribunal Europeu dels Drets Humans que ha anul·lat la doctrina Parot evidencien la seva feble consciència democràtica després de 35 anys de monarquia parlamentària. Una mostra va ser el debat del canal televisiu la Sexta entre directors, subdirectors i periodistes dels principals diaris de Madrid.
Editorial
Resistir, resistir, resistir
L'Estat comença a prendre's seriosament el conflicte català i l'unionisme, després del seu fracàs el passat 12-O, ha enviat un SOS a Madrid. Ara, la capital ha promès tot tipus d'ajudes a la nova jornada que s'esdevé: el dia de la constitució.
Opinió
Les Illes, tota una revelació
Rosa Calafat
Lingüista
A vegades, per no dir sovint, els fets s'imposen a les elucubracions, previsions, plans, estadístiques i altres anàlisis futuribles. Tot això ho dic en referència a les Illes i l'escola en català, i el català a les Illes; i la catalanitat de les Illes. Això ho dic perquè l'evidència del 'ser' s'imposa a la conjuntura canviant de l''estar'.
 ·
Crònica · Seguretat
Austeritat asimètrica: 0 Mossos i 1.500 soldats espanyols
Una de les característiques de les polítiques d'austeritat imposades de Madrid estant és llur naturalesa asimètrica i discriminatòria envers Catalunya. Quan toca retallar, els catalans sempre som els primers a la llista, malgrat unes aportacions netes a Espanya equivalents a més del 8,5% del nostre PIB, tot un rècord mundial.
 ·
Llibres / revistes
Francisco Marco: "Alicia és la principal culpable"
 ·
Crònica · Política
Operació "Bandera oculta"
Tot i que encara les clavegueres de l'unionisme i de l'Estat no s'han atrevit a usar la violència, davant de la presència efectiva de la Policia de Catalunya sembla que sí han endegat, ara, una operació, l'anomenada "Bandera oculta".
 ·
Crònica · Pla de lleida
Als militants d'Unió
Ivan Mambrillas
Com que l'independentisme o un resolt autodeterminisme no són, entre els militants d'Unió Democràtica de Catalunya, posicions exactament minoritàries, resulta obligat preguntar-se què ho fa, que les bases d'aquest històric partit beneeixin, de manera ja unànime i sense rubor, el més insidiós dels sabotatges que avui es practiquen sobre el procés d'emancipació del Principat.
 ·
Recull de premsa
Xirgo: "El govern troba inaplicable la llei Wert i s'hi oposa però un dia n'haurà de liderar la insubmissió"
"No afluixi, Rigau. Perquè si aquesta llei és inaplicable [...] em fa l'efecte que ho haurà de demostrar. El govern s'haurà de posar al capdavant i declarar-se insubmís. I això no serà fàcil".
 ·
Recull de premsa
Muñoz: "Amb les enquestes tenim un retrat de l'opinió pública imperfecte, però que en tot cas és molt millor que el que sovint ens ofereixen alguns comentaristes"
"Per mesurar adequadament el grau de prudència que cal aplicar a la lectura de les enquestes és útil plantejar-nos les causes dels errors de predicció que cometen".
 ·
Crònica · Unió europea
Catalunya-Europa: un debat viciat
Joan Rusiñol
Periodista (@joanrusinol)
Viciat: adj, esp. Dit de l'aire carregat d'impureses, especialment d'un lloc tancat. O bé: adj. Dit d'alguna cosa que s'ha deformat amb el temps. Les dues definicions que dóna el Diccionari de l'Enciclopèdia Catalana serveixen per explicar què ha passat en el debat sobre l'encaix del futur estat català a la Unió Europea. Probablement, la causa de tot plegat és que --com ens passa massa sovint-- hem engreixat una falsa polèmica abans d'hora.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí