Dimecres, 13 de abril del 2011 | 19:51
 ·
Crònica · Política catalana
Què hauria sortit si el 10A hagués votat un 70%?
Roger Buch
Politòleg
Després de l'èxit de participació de la consulta de diumenge, han estat molts els que ens recorden que "només" va votar un de cada cinc ciutadans. Venen a dir que els que no han votat estan en contra de la independència. Fins i tot alguns han dit que la consulta "simplement" ha constatat el que diuen les enquestes, que a Catalunya hi ha un 20% d'independentistes.
 ·
Entrevista · Societat civil
"No es pot comptar per res amb cap resposta positiva per part d'Espanya"
Xosé Manuel Beiras
Fundador del BNG
Xose Manuel Beiras és una de les persones que probablement porta més temps militant per alliberar el seu poble de l'estat espanyol. Tot i que ja no està al capdavant del BNG, Beiras hi segueix formant part de forma activa i molt crítica.
 ·
Notícia · Política
L'abstenció de CiU i ICV fa caure la Llei d'Independència
Les esmenes a la totalitat de PSC, PP i C's prosperen després que CiU s'hagi abstingut al·legant l'"ara toca el pacte fiscal". ERC i Laporta han recolzat la iniciativa presentada per Solidaritat Catalana.
 ·
Crònica · País Valencià
València, Torres de Quart, 18 hores
Dissabte vinent, 16 d'abril del 2011, ben bé pot ser un d'aquells dies que es recorden durant anys i panys, al País Valencià. Tal com ja va fer el 6 de maig del 1995, ara farà setze anys, Acció Cultural ha convocat la tradicional manifestació del 25 d'Abril amb un èmfasi especial.


 ·
Crònica · Pla de lleida
Visca Macià, mori...
Ivan Mambrillas
La singladura de Macià ens resulta tan fascinant com la tirada històrica de les elits pàtries a considerar que el bo era Cambó. Per als exquisits, l'astúcia política, el cosmopolitisme i la dilecció per l'alta cultura del líder lligaire dibuixen un perfil molt més interessant que no pas el d'aquell militar convers i procliu a quixotades tals com proclamar la República Catalana un cop foragitats els borbons.
 ·
Crònica · Internacional
L'evolució política separa França i Alemanya
Toni Reig
Periodista
La Unió Europea s'ha construït a partir de l'eix franco-alemany, però l'actual evolució política porta a França i Alemanya en direccions oposades: la primera bascula cap a l'extrema dreta mentre que Alemanya opta per una nova esquerra.
 ·
Notícia · Societat civil
Convoquen concentracions simultànies a favor de les emissions de TV3 al País Valencià
El dia 16 d'abril ha de ser la gran diada de les protestes en contra de les privacions de llibertat que es viuen a les terres valencianes en ple segle XXI.
 ·
Notícia · Economia
Joan B. Culla entra a la Junta del Cercle d'Economia
El president de Vueling i exministre del PP amb Aznar, Josep Piqué, ha presentat la nova junta de l'entitat -que presidirà a partir d'aquest 3 de maig- en què l'historiador és la principal novetat.
 ·
Recull de premsa · Pla de lleida
L. Foix: "Tots podem demanar al Govern com s'administren els tributs que paguem, molt alts per cert"
El periosita i exdirector de La Vanguardia, Lluís Foix, ha instat, a un article a l'Avui, la ciutadania de Catalunya a exigir saber "com s'administren els tributs que paguem, molt alts per cert".
 ·
Recull de premsa · Societat civil
Gorka Espiau: "La legalització és fonamental perquè puguem parlar d'un procés de pau"
Gorka Espiau, director del documental Pluja Seca que va emetre TV3 el passat febrer, ha destacat la legalització de l'esquerra abertzale com un procés "fonamental" perquè es pugui parlar de procés de pau a Euskal Herria.
 ·
Notícia · Societat civil
Solidaritat accepta modificar la Llei d'Independència a canvi que CiU accepti la seva tramitació
La coalició renuncia a fixar la independència a aquesta legislatura, tal com s'incloïa al redactat inicial, per tal que CiU voti en contra de les esmenes a la totalitat presentades pel 'tripartit' PSC-PP-C's. Si la federació s'absté, tal com té previst, la Llei no es tramitarà.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí