Dijous, 24 de novembre del 2016 | 13:12
Opinió · Política
Probable nou estil polític repressiu
Jordi Porta
El context social que estem vivint fa pensar sovint que les condicions bàsiques per donar valor a la democràcia com a sistema polític i social per garantir la realització de la voluntat de la majoria de la població, que es compta que ha d'estar ben informada, està en una situació complicada.
 ·
Crònica · Afers religiosos
L'episcopat espanyol no representa el catolicisme català
El cardenal Ricardo Blázquez, president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), ha afirmat davant el rei Felipe VI que "ens sentim reconeguts en el marc de la nostra Constitució". El rei ha visitat la seu de l'episcopat espanyol en la celebració de la seva assemblea plenària i en commemoració  dels 50 anys de la  seva creació.

Opinió · Política
Caricatura de l'estat de dret
Fèlix Martí
Filòsof
Un dels arguments més utilitzats pels unionistes per desacreditar les raons dels independentistes és insistir que no hi pot haver democràcia si no es respecten les lleis. Afirmen que Espanya és un estat de dret i que objectar les lleis establertes significa allunyar-se de les convencions democràtiques.
Opinió · Política
Les lleis immutables (o no)
Xavier Ginesta
Periodista i professor del Departament de Comunicació de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya
Tot apunta que el debat de pressupostos tornarà a posar el Procés a prova. O, més ben dit, el processisme. De fet, és bo que el propi independentisme es comenci a adonar que, massa vegades, vivim encallats en el debat del "com" –el processisme– i 
 ·
Notícia · Política
Terricabras i Maragall informen a Europa de la persecució judicial contra l'independentisme a l'Estat espanyol
Els eurodiputats per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras, Ernest Maragall, conjuntament amb Ramon Tremosa (PDECat), han enviat una carta a la resta de diputats del Parlament Europeu (PE) en què els informen de la persecució judicial contra polítics catalans indepedentistes.
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Puig: "És indubtable que l'independentisme pot perdre la paciència i començar a cometre errors fatals, però la tercera via segueix tenint mal pronòstic"
En un article a l'Ara Miquel Puig fa un repàs del moment del Procés i acaba afirmant al respecte "No fem voltes com un hàmster, però la cursa serà llarga, perquè no es tracta de vèncer l'enemic sinó de convèncer els catalans".
 ·
Recull de premsa · Política
Casulleras: "Les aspiracions independentistes de milions de catalans no topen amb la legalitat: topen amb els residus d'una dictadura militar".
En un article al Punt Avui  el Doctor en Política Econòmica de la UVIC-UCC, Enric Casulleras, ens diu que "El "procés" fa pensar en el vell mite de Sísif, condemnat a pujar una i altra vegada un enorme roc fins al cim de la muntanya,
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí