Dimecres, 11 de març del 2015 | 18:28
 ·
TribunaTV
TribunaTV al debat sobre seguretat i defensa de l'Ateneu
Opinió
La condició
Miquel Strubell
Sociolingüista
Quin paper pot fer, presencialment amb els partits, l'Assemblea Nacional Catalana, davant el succedani de referèndum, les eleccions del 27 de setembre? Com que no pot decantar-se per a cap de les diferents opcions (si finalment, i deixeu-me pensar que una llista unitària, de país, encara no és impossible), pot en canvi facilitar la celebració de centenars de taules rodones sectorials en què, arreu del país, cada partit podrà explicar el seu programa.
 ·
Notícia
Sellarès i Armadans: quina seguretat i defensa en la Catalunya independent?
Davant l'evolució del procés d'independència de Catalunya, un nou front s'obre en l'horitzó del país: el seu posicionament en qüestions de seguretat i defensa. Cal construir un exèrcit propi? Cal col·laborar amb l'àmbit de seguretat europeu amb qüotes econòmiques? L'Ateneu ha celebrat aquest debat amb dos experts de la temàtica: Miquel Sellarès i Jordi Armadans.
 ·
Crònica · Pla de lleida
El neolerrouxisme o el somni més humit del postfranquisme tardà
Ivan Mambrillas
La mala hòstia plebea dels lerrouxistes i dels joves bàrbars que els seguien, amb el seu republicanisme intransigent i malcarat i el seu virulent anticlericalisme, amic del libel i de les ràtzies, no sempre va ser una energia falsament revolucionària, aliada encoberta de la reacció.
 ·
Llibres / revistes
El bilingüisme mata
 ·
Recull de premsa
Xirgo: "L'Estat prefereix lesionar els seus interessos a deixar que Catalunya creixi"
"Ara Catalunya ja representa el 25,1% de les exportacions de l'Estat. I això els espanta. Prefereixen no beneficiar-se'n en la part que els toca que no pas permetre-ho. Són així".
 ·
Recull de premsa
Cardús: "El gran adversari és la pèrdua de confiança en el propi país i en els seus dirigents per arribar al final"
"Alguns s'han dedicat a fomentar la confiança en el propi país, i massa pocs l'han combatuda. Però, no en tinc cap dubte, és en la confiança en nosaltres mateixos que es juga la partida final".
Opinió
ANC: el Full de ruta més decisiu
Jaume Marfany
Vicepresident de l'Assemblea (ANC)
El passat 4 de març, el plenari del Secretariat Nacional de l'ANC vam debatre i aprovar, amb un sol vot en contra, el Full de ruta 2015-2016 i la Ponència marc complementària. Des de l'endemà mateix, les assemblees territorials i exteriors de l'ANC disposen d'ambdós textos per tal de poder debatre'ls i presentar-hi esmenes, si ho creuen convenient.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí