Monday, 11 de July del 2011 | 19:38
 ·
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
50 anys d'Òmnium: perquè ha de seguir aquesta suplència
Òmnium celebra els seus primers 50 anys i aquest col·lectiu es vol sumar a la commemoració i felicitar a l'entitat per la tasca feta. Però voldríem preguntar-nos: per què Òmnium ha de seguir fent la tasca de suplència que fa? Quina és la funció d'aquesta entitat quan tenim un govern de la Generalitat? Per què 25.000 catalans han de pagar unes quotes quan ja paguen els seus impostos?
Opinió · Política
Europa contra Catalunya
Carme Forcadell
Vicepresidenta de la PDD
Diu un poema de Vicent Andrés Estellés que Allò que val és la consciència de no ser res sinó s'és poble.  A Europa allò que val és la consciència de no ser res sinó s'és Estat. Aquesta setmana n'hem tingut el darrer exemple, l'obligatorietat d'etiquetar els productes europeus en una llengua oficial de la Unió Europea impossibilita, encara més, la introducció del català en els productes fabricats o distribuïts a Catalunya.
Opinió · Societat civil
Ã’mnium: 50 anys de societat civil
Marta Rovira
Sociòloga
Va ser passejant per Londres i observant la datació d'alguns edificis d'entitats civils, esglésies i lògies, que em vaig adonar del valor que té la continuïtat democràtica.
 ·
Crònica · Esport i Ciutadania
Sense pressa però sense pausa
El ritme de les negociacions que està duent a terme la secretaria tècnica del Barça sobre Cesc i sobre Alexis, fa pensar en la lentitud i dificultats del procés. Hi ha però, diferències importants en tots dos casos.
 ·
Notícia · Política
Duran augura la victòria del PSC a Catalunya a les properes generals
El líder d'Unió i portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha augurat aquesta setmana que el PSC-PSOE serà el partit més votat a Catalunya quan se celebrin les eleccions generals.
 · El braç repressor del franquisme a l'exterior va col·laborar amb la Gestapo i, de fet, era el punt de contacte entre els serveis secrets espanyols i alemanys.
El braç repressor del franquisme a l'exterior va col·laborar amb la Gestapo i, de fet, era el punt de contacte entre els serveis secrets espanyols i alemanys.
Notícia · Història
"Companys està disposat al sacrifici"
El Temps ha accedit als dietaris de Pedro Urraca, el policia que va detenir a Lluís Companys el 1940 i el va entregar a les autoritats espanyoles. L'agent, pedra angular de la repressió a l'exterior durant 43 anys, va escriure que el president de la Generalitat no va abaixar la mirada ni un sol instant.
 ·
Notícia · Política
Camacho, tortures i l'al·lèrgia a les preguntes
El nou ministre d'Interior espanyol va exigir a un periodista que l'estava entrevistant a que apagués la càmera quan aquest va preguntar-li sobre les denuncies de tortures existents a l'Estat espanyol.
 ·
La fotografia · Societat civil
El 9-J assegura que "la llavor de la independència està sembrada"
Més de 35.000 persones segons l'organització, 13.000 segons la Guàrdia Urbana, s'han manifestat un any després al centre de Barcelona.
 ·
Notícia · Política
Castells i Maragall reactiven la Fundació Catalunya Europa
Els exconsellers socialistes Antoni Castells i Ernest Maragall s'han posat al capdavant del projecte Fundació Catalunya Europa que va posar en marxa Pasqual Maragall poc després de deixar la presidència de Catalunya.
 ·
Recull de premsa · Política
J. Ramoneda: "La independència queda com la ruptura possible. Cada cop hi ha més independentisme econòmic"
"¿Què se n'ha fet de l'efervescència d'aquells dies [en referència al 10-J] en què tant es parlava d'independència?".
 ·
Recull de premsa · Política
D. González: "Com pensa [el govern] negociar un pacte fiscal quan el TC no va acceptar l'Estatut?"
"Quin és el pla de l'actual govern? I quin és el pla de l'oposició, dels partits que van impulsar l'Estatut? Quin és el pla del catalanisme?".
 ·
L'acudit
Per Puyal
Cartes al director
Eslovènia ens marca el camí
Amb motiu del vintè aniversari de la independència d'Eslovènia, forçada pel trencament per part dels serbis de les regles de joc, és del tot oportú recordar com els països petits -tal com han demostrat els professors Alesina i Spolaore- poden ser molt més viables econòmicament que no pas els grans estats tradicionals, que cada cop són més ineficaços i costen més de mantenir.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí