Dimecres, 18 de juny del 2014 | 19:48
Crònica · Informe SIC
El fracàs de la FAES, el CNI i Margallo
En una recent reunió a Barcelona d'analistes, politòlegs i periodistes propers al sobiranisme es va analitzar l'estratègia de l'Estat vers Catalunya. La primera conclusió que se'n va extreure va ser com era possible tanta incompetència en les anàlisis dels aparells i institucions de l'Estat quant a la situació catalana. Hi havia una primera hipòtesi: l'Estat no es creu el repte català del 9-N i pretén deixar podrir la situació abortant la consulta amb l'ús dels marcs legals.
Opinió
'El País' i l'esquerra espanyola
Pep Martí
Llicenciat en Història i periodista
Algun dia s'analitzarà el mal que el diari El País ha fet a l'esquerra espanyola pel que fa a la seva incapacitat per acceptar la diversitat identitària. Pocs mitjans de comunicació han tingut la capacitat de conformar una part de la cultura política d'un país com ho ha fet el rotatiu del Grupo Prisa.
Opinió · Política
Un 'book' reial
Marta Alòs
Escriptora
Mentre els pobres mortals viuen angoixats per la crisi, per si demà trobaran feina o com s'ho faran per a poder pagar el que els queda d'hipoteca, en aquests moments la major preocupació del Govern de Madrid és una altra.
 ·
Crònica · Pla de lleida
Iceta el llest
Ivan Mambrillas
Que a Iceta se li endevini una mena d'entusiasme mòrbid per agafar les regnes d'un partit que avança cap a l'estimball ens dóna la mesura, no pas d'una certa propensió al masoquisme, sinó de la seua concepció més íntima de la política: un joc de prestidigitació, una ocasió per lluir-se resolent conceptualment els problemes que els altres li plantegen en l'ordre de la praxi.
 ·
Notícia · Política
Joan Ignasi Elena abandona i aposta per Avancem
La fuga de militants i la caiguda de vots al PSC sembla que arriba per fi a l'escisió de les dues ànimes dins del PSC. El gran sisme en les darreres eleccions europees està encara en fase de moviment, fent caure tots i cadascun dels elements díscols i crítics del partit, i assentant alhora la secretaria general del partit en una visió del panorama polític català fortament lligada a la del PSOE.
 ·
Crònica
Les banderes espanyoles a Catalunya el dia de després
Àlex Calvo
Expert en seguretat i defensa a l'Àsia i catedràtic convidat a la Universitat de Nagoya (Japó)
Un dels aspectes pràctics de la proclamació de la independència és què fer amb els milers de banderes espanyoles presents al Principat. És imprescindible que la independència es visualitzi immediatament, especialment en aquesta època gràfica que ens ha tocat viure, però per altra banda cal evitar caure en provocacions innecessàries.
 ·
Recull de premsa
Xirgo: "Vagin-se preparant per al gran canvi de rumb del PSC. Serà espectacular"
"Miquel Iceta, al seu blog personal (14 de desembre del 2013): "L'èxit de l'expressió dret a decidir és directament proporcional a la seva ambigüitat. Decidir, què?, qui?, hi ha algú que no vulgui decidir?"".
 ·
Recull de premsa
Casas: "Si Felip VI vol ser el rei que contribueixi a la convivència ha d'evitar quedar segrestat pels que ara el victoregen"
"Ni el PP ni el PSOE li cediran la iniciativa política i ell, atesa una minvant popularitat de la institució que és entre els principals motius de l'abdicació del seu pare, tampoc sembla en condicions de vetar o comprometre res."
Opinió
Pastanagues
Miquel Strubell
Sociolingüista
Des del començament d'aquesta fase del procés --que molts considerem que coincideix amb la presa del relleu de la batuta per part d'un nounat ANC, un cop celebrada, amb un èxit sonat, la darrera de les centenars de consultes populars sobre la independència de Catalunya-- l'Estat espanyol s'ha enrocat en un discurs de tancament obstinat, intransigent, i d'amenaça constant.
 ·
Recull de premsa
Espasa: "El govern central redueix el potencial creixement econòmic i social de Catalunya"
"L'Estat tan sols destina a Catalunya el 9,4% de la seva despesa. Cal tenir en compte que si l'Estat assignés els recursos en funció de la població, aquest percentatge hauria de ser del 16%."
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí