Divendres, 13 de març del 2015 | 20:13
Crònica · Política
Regeneració i pluralitat a CiU, després del 27S
Després del 27S, passi el que passi, CiU eclosionarà i allò que històricament ha estat una federació de nacionalistes, catalanistes i independentistes, deixarà aquesta excepcionalitat i anirà cap a la normalitat de la pluralitat. A CiU hi ha socialdemòcrates, liberals i demòcratacristians.
Opinió
Sentit d'estat (no de regió)
Marc Gafarot
Investigador del CIDOB
De vegades hom té la sensació que allò que hem decidit anomenar "el procés català" pateix d'un excés de cofoisme manifestament poc resilient davant les envestides que tot sovint, i en augment, ens fa arribar l'unionisme.
Opinió
La condició
Miquel Strubell
Sociolingüista
Quin paper pot fer, presencialment amb els partits, l'Assemblea Nacional Catalana, davant el succedani de referèndum, les eleccions del 27 de setembre?
 ·
Notícia
El Banc Sabadell, preparat per a la independència
Segons l'agència Bloomberg, el Banc Sabadell està negociant la compra del banc anglès TSB per 2.350 milions d'euros com una via per reduir la seva dependència dels mercats català i espanyol.
 ·
La fotografia
Acord de CDC, ERC, EUiA, MES, AMI, ANC i Ã’mnium sobre el full de ruta
El document subscrit se signarà a finals de març i preveu una declaració del Parlament per iniciar el procés cap a un nou estat.
 ·
Recull de premsa
Culla: "Espero que Construïm no sigui una còpia d'aquella Unió Democràtica/Centre Ampli"
"Veure el think tank d'un partit polític organitzant el part i el bateig d'un altre partit diferent i potencialment competidor no és gaire habitual. No va ser, per exemple, la Fundació Rafael Campalans la que va promoure el naixement de Ciutadans el 2006".
 ·
Recull de premsa
Sellarès: "Cal introduir nous actors que siguin capaços de prioritzar la coincidència i la complicitat"
"El 27-S no ens convoquen a unes eleccions com les nacionals que hem viscut. Seran o no seran plebiscitàries, oficialment, però d'elles en sortirà un mandat democràtic que caldrà exhibir davant de l'Estat i, si s'escau, davant de l'opinió pública i de les institucions internacionals".
Opinió · Política
Assessors d'ERC: un primer pas positiu?
Miquel Sellarès
Periodista
Els acords Mas-Junqueras es van complint amb perfil baix però van endavant, i a més sembla que el full de ruta entre CDC i ERC està llest. Les estructures d'Estat caminen amb un endarreriment impressionant. El procés --amb una gran paciència per part dels republicans-- sembla que es mou. Qui no es conforma és perquè no vol... Els assessors escollits per ERC per a dur a terme aquesta responsbilitat són persones competents.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí