Dijous, 19 de desembre del 2013 | 18:11
Crònica · Política catalana
El referèndum i la Catalunya exterior: la importància de garantir el dret a vot
Àlex Calvo
Expert en seguretat i defensa a l'Àsia i catedràtic convidat a la Universitat de Nagoya (Japó)
L'anunci del contingut i data del referèndum ha despertat una onada d'il·lusió, i ha tingut una gran transcendència mediàtica arreu del món, tornant a posar el dossier de Catalunya a la taula de les cancelleries. Els diversos partits polítics no solament han fet un esforç notable ans han pres la iniciativa, situant al règim espanyol en una difícil posició: explicar per què no vol deixar votar un poble.
 ·
TribunaTV
Antoni Castells sobre la importància del referèndum
Opinió
Qui guanyarà el referèndum?
Isidre Palmada
Professor
Un del principals efectes que ha desvelat la pregunta del referèndum és el terror. El terror en els ulls dels responsables espanyols. Feia dies que gaudien, amb cara sorneguera, de l'estupor que suscitava la seva legislació.
 ·
Notícia
Enèsima demostració de la política de destrucció: Bauzá aprova la llei de símbols
La resposta de l'executiu balear a les demandes socials és unilateral: la prohibició reiterada. Aquesta setmana el PP de les Illes Balears ha aprovat amb tota l'oposició en contra la llei de síbols que prohibeix que es puguin penjar senyeres a edificis públics.
Opinió
La pell de la democràcia
Marta Alòs
Diputada al Parlament de Catalunya
En una recent tertúlia de ràdio, un dels tertulians em defensava que, en aquests moments tan decisius, amb un govern socialista a Espanya, l'entesa amb Catalunya seria molt més senzilla.
 ·
Recull de premsa
Xirgo: "A mesura que avanci tot plegat veuran vostès com a Europa deixen de parlar del 'problema catalán'"
"Quan vegin l'immobilisme absolut que no es mourà de lloc per més que li ho demani el Financial Times, parlaran del "problema espanyol" i no del català. Veuran".
 ·
Recull de premsa
Casas: "A la Moncloa obvien que la data i la pregunta fan més creïble el procés i que els afegiran pressió internacional"
"Rajoy té perfilada la resposta a Mas: no fer res. Potser rebrà el president i deixarà que li expliqui la consulta, però no la negociarà. Afirmarà que tot plegat és inconstitucional, que no es pot fer".
 ·
Llibres / revistes
Els alcaldes i alcaldesses ens plantem a Madrid
 ·
Crònica · Internacional
La pressió internacional sobre Rajoy ha començat
Joan Rusiñol
Periodista (@joanrusinol)
Quina importància té la concreció de la data i la pregunta pel referèndum? Significa, en essència, passar de les paraules als fets. Del terreny boirós dels desitjos al de la plasmació d'una intencionalitat política definida.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí